BUP i ”fritt fall”!

Jag tar nu på morgonen del av VK:s artikel om situationen vid Barn- och ungdomspsykitriska kliniken i Umeå som har Sveriges längsta vårdköer samtidigt som många barn och unga mår fruktansvärt dåligt. Personalen vittnar om ett ledarskap som har en hel del att önska, om en patientsäkerhet som sviktar, remisser som skickas tillbaka på grund av formella detaljer trots att det handlar om unga med suicidalt beteende. Det som tydligt vittnar om bristande ledarskap är verksamhetsområdeschefen Lilling-Ståhls totalt bristande insikt om den allvarliga situationen som BUP befinner sig i. Detta sker på bekostnad av de barn och unga som står och väntar i kö för att få sin utredning eller helt enkelt få en akuttid då de befinner sig i akut kris.
Vad sitter det i, kan man undra? Varför gör inte den politiska ledningen i landstinget något istället för att låta denna oacceptabla situation fortgå? Det finns ett förslag från Folkpartiet i landstinget , nämligen att låta BUP ingå i barnkliniken. Det är ett utomordentligt bra förslag. Nu är det dags att gå från ord till handling och inte låta politisk prestige gå före barn och ungas hälsa.

En kommentar

  1. Pilens

    Din partiledare tycker att det är helt ok att kvotera i föräldraförsäkringen så att barn hamnar på dagis vid 6-7 månaders ålder.
    Är säker på att barn som inte får en trygg uppväxt löper större risk att hamna på BUP. Så det kanske är bra att du vill satsa på psykiatrin, för det lär behövas i framtiden…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>