Liza Jonsson(S) talar mot bättre vetande!

Det kallas för projicering när man försöker skjuta över skuld på andra fast man själv åsamkat problem. Det är precis vad Liza Jonsson, (S) gör i sitt blogginlägg då hon lägger all skuld på den sittande majoriteten i Nordmaling. De stora svikarna är socialdemokraterna som lade ner byskolorna utan något som helst långsiktigt tänk! Socialdemokraternas nederlag i valet talar för detta. Liza Jonsson (S), då barn- och utbildningsnämndens ordförande, stod på det minst sagt välbesökta fullmäktigesammanträdet och lovade att allt skulle ordnas till det bästa för våra barn. S forcerade fram en nedläggning av skolorna så att barnen blev tvungna att lämna sina skolor redan vid vårterminens start. Var det för barnens bästa? Liza Jonsson och S bedyrade att man tänkt på allt vad gäller utemiljö, skolskjutsar och schemaläggning., för att nämna något. Snacka om att svika sina löften. Den borgerliga majoriteten har efter valframgångarna fått ägna all tid åt att försöka lösa konsekvenserna av dessa kortsiktiga beslut som S drev igenom. Det gäller skolskjutsar för skolbarn där vi försöker hitta en vettig lösning, det gäller de ständiga omflyttningarna av elever som har skett och som oppositionen nu vill fortsätta med. Var finns barnperspektivet när det gäller situationen för åk 5 på Artediskolan? Den utemiljö som Liza Jonsson mfl inom S pratade sig varma om är helt obefintlig. Jag har som barn- och utbildningsutskottets ordförande haft åtskilliga samtal med oroliga föräldrar till barn i åk 5.
Jag och mina borgerliga kollegor vill ha en långsiktig planering för skolan, vi vill inte längre att barn och föräldrar ska behöva känna oro när höstterminen kommer och man undrar vilken ”rockad” av omflyttning ska det nu bli? Skälet till att vi föreslagit att det ska finnas förskoleklass i Håknäs och Lögdeå nu till hösten är för att barngruppen födda -09 , är så stor. Om alla förskoleklassbarn skulle gå i Nordmaling, som oppositionen med Liza Jonsson (S) i spetsen vill ,skulle det bli mycket trångt på Levarskolan och delar av åk 1 elever skulle då flyttas till Kyrkovallens skola. Liza Jonsson måste se helheten, det handlar inte bara om barn i förskoleklass. Till sist kan jag bara beklaga de försök till att insinuera att det skulle finnas andra skäl till att Håknäs skulle få ha förskoleklass under läsåret 2015/2016. Det är riktigt ”lågvattenmärke” från Liza Jonsson (S) och det är bara att beklaga. Det som är riktigt illa är oppositionens brist på att se barnens behov. Istället förhalar man beslutet om förskoleklassindelningen genom att återremittera ärendet, vilket har skapat ytterligare oro hos föräldrar och barn.

En kommentar

  1. Ingrid Holmgren

    Tack Maria för ett sakligt och bra inlägg. Jag beundrar dig alltid i ditt politiska jobb. Det känns bra att ha dig som ordförande i Bu-utskottet. Synd att jag inte kunde vara med på senaste KF och hjälpa Madde i talarstolen. Vi kom hem till Lögdeå 16 juli och då hade ju KF redan varit. Ha en bra fortsättning på sommaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>