Det som inte får hända har hänt!

Tre personer har dött i en fruktansvärd skolattack. Några personer är skadade. Mina tankar går till de drabbade, mina tankar går till alla barn och all personal som fått utstå en fruktansvärd känsla av skräck.Vi har läst om liknande händelser utomlands, nu händer det i Sverige. Något som vi aldrig trodde skulle kunna hända. Gärningsmannen, en person som visat intresse för högerextremism.
Det är viktigt nu att vi vågar tala om det som hänt, med våra barn, med elever. Vi måste svara på barnens frågor. Naturligtvis måste vi fundera på hur vi hanterar denna typ av händelser, hur ser vår krisplanering ut ute på våra skolor? Hur aktuell är krisplanerna ute i våra kommuner?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>