Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Skolstart Bra eller Anus

Jag är uppvuxen i Gräsmyr, där gick jag skola från 6 års till klass 6. Vet inte om jag ska säga att det var en bra eller dålig skola. Kom inte ihåg så jättemycket, vilket är förståligt om man känner mej närmare. Saker jag kommer ihåg är högläsningen vår mellanstadielärare alltid gjorde varje morgon, mån- fre. Vi fick ofta höra Betongrosorna av Olof Svedelid(om jag inte minns fel) Kom oxå ihåg slöjden. Vi hade bra lärare både i sy och träslöjd. Min syslöjdslärare kommer att ha en stor roll i mitt liv några år senare. Jag är fortfarande väldigt tacksam att hon såg vad som försegick i korridorerna bla.

Nordmaling har inte det bästa rycktet numera, vilket är förståligt efter dåliga resultat i betyg men även deras nuvarande politiker färgar deras ryckte mörkt. Byaskolan Att vara eller inte vara….  Är det bättre att ha barn sittande i bussar i 45 min morgon och kväll? Kommer ni vuxna ihåg det var att åka buss? ja för er populära var det väl inget problem Men de alla som smög i skuggorna, de som ingen ville sitta bredvid, de som helst ville försvinna djupt ner i sätet så ingen märkte att de satt där. Ja visst detta är lika vanligt i dag i en stadsskola. Finns ju barn även i en stad som åker taxi eller skolbuss.

Hjälp ditt barn att betee sig mot andra på ett normalt sätt. Ja vi vuxna speglar vårt beteende extremt mycket på våra barn.

Hjälp ditt barn att våga gå till skolan, våga fråga om hon eller han får vara med, hjälp läraren att se ditt barn. För det är tillsammans med skolan man fostrar ett barn, inte själv eller skolan.

Hjälp alla barn att komma ihåg skolan och inte bli som mej. Bara komma ihåg små små bitar. Javisst kommer jag ihåg mer men det är noll positivt och inget någon mår bra av att jag delar mrd mig av. Ja det kommer alltid att hänga med mej i min Cilla ryggsäck men jag har valt att våga, våga synas och höras genom mig själv och min familj. Gör dessamma för dina barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.