Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Hur prioritera politikerna i Umeå?

Hur orkar man ’ljuga” hela tiden som politiker? Såg lokala nyheterna i gåkväll. Det handlade om umeå kommuns budget och vart det skulle sparas.

Kommer inte i håg namnet på mannen som blev intervjuad, men det hela gick ut på att de hade dragit ihop och ner budgeten runt snöröjningen istället för sociltjänsten, äldre, barn och unga.

Sicket skitsnack!! Har barn inom förskola och skola, vet att barnens gamla förskola skulle redan för 5 år sedan börja renoveras men har lagts på is eftersom det behövs sparas.

Jag vet att på mitt jobb ska vi tänka ekonomiskt i bla utbeordning och inköp ( inget konstigt alls ) men nu är vi ett ställe som går plus men nu ska det ändå dras ner.

Jag vet ställen där kollegorna har som mål att en brukare har som mål att ha en kvälls aktivitet en gång i veckan men detta får alltid ställas in eftersom det ofta är personalbrist i den nerdragna bemanningen. Jag vet människor som jobba inom hemtjänsten som måste äta sin lunch i princip varje arbetspass i bilen när de kör  mellan sina äldre för att ens hinna med att äta. Då är ändå inte säkert att de hinner allt hos alla äldre.

Är det de som kallas att prioritera?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.