Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Uttervägenshjältar i sammarbetet med Toughets

13529064_991411837641037_6125593615747539094_nPå gruppbostaden där jag jobbar händer det mycket just nu.

På måndag kommer inspelningen med SVT Go` kväll att rulla igång. De ska följa uttervägenshjältar mot Toughets.

Vi har ingått ett sammarbete med Toughets och BRA flyg vilket känns super roligt såklart.  Under bränbollsyran kommer några av hjältarna att finnas i BRA flyg och Toughest. det kommer att finnas möjlighet att utmana dem i deras tävlingar för att vinna BRA flygbiljetter och startbiljetter i Toughets loppet.

Apropå Toughets så kommer det att bli en toughets family lopp dagen efter det större loppet. Hjältarna kommer att utmana så många människor som möjligt med funktionsvarianter att ställa upp i det loppet. Utmanar man hjältarna under brännbollsyran har man chans att vinna biljetter till detta lopp också. Så kom och utmana dessa.

Förra lördagen blev jag uppringd av en från SVT sporten. Om jag blev paff? Självklart och stolt så klart att Sverige också börjar få upp ögonen om det jobb vi gör och framförallt den glädjen vi har tillsammans, personal som brukare. Att våga ha roligt på jobbet är viktigt!  De har tagit upp sin gamla programserie Sverige runt och vill att Uttervägenshjältar ska vara ett inslag.

Så nu är bollen i rullning att göra en Tävling för människor med Funktionsvarianter tisdagen den 20 juni. Vi jobbar på platsen och jag lovar att återkomma när vi har bollen i mål. Vi hoppas att så många som möjligt kan och vill komma och vara med så Sverige får se hur aktiv stad Umeå är även för människor med funktionsvarianter.

Vi har i veckan varit förbi Yrkeskläder för att få veta att vi kommer även detta år att få bla nya lagtröjor, jackor.

Vi som jobbar på uttervägen har förstått att många bara förknippar oss med träning, men visst är denna gruppbostad precis som andra, vi lagar mat, städar, gnäller om schemat som saknar timbank, vi tröstar, vi skrattar, vi färgar hår, vi rakar skägg, klipper naglar, har kontakt med anhöriga, bokar tider hos optikern och frisör. Ja som sagt vi tränar inte bara, med vi tänker på fysiks aktivitet även i vardagen. Vi går en hel del till närliggande aktiviteter och nu när det är cykelföre  Cyklar vi till aktiviteter.

Har jag nämnt i detta inlägg att jag älskar mitt jobb? Nä tror ja har glömt det hahaha.

 

Hemma rullar det på, vi väntar in sommarlovet, jag och Alfan går på semester v26. Jag ska jobba lite i sommar för första gången på 12 år, känns faktiskt roligt.

Sonen kämpar på riktigt bra och cyklar som bara den just nu. Idag står en cykeltur runt Ersboda på Schemat bla. Vi försöker tänka minst 60 min aktivitet varje dag, helst mer så han kommer till ro på kvällen. Vi har börja vår resa på BUP men den lär ju ta några år innan den är klar, tyvärr. Hans fantastiska resurs D kommer säkert att försvinna efter 2:an. Skulle inte alls förvåna mig, Vi som sett den dåliga sidan här hemma när D varit borta från skolan av olika anledningar. Skolan säger att det går bra, men vi har haft ett trött son här hemma, vilket har påverkat hela familjen. Vi umgås knappt med några. Man nästan dra sig för att planerna in nån aktivitet utöver att vara hemma eller bara vara ute ihop. Man kan undra om det ska vara så? Det är tur han har sin Bästis som bor hos sin mamma varannan vecka, det är otroligt sällan det blir nått tjafs mellan dessa killar. Han blir inte rädd T eller tvärtom om det hettar till vid Tvspelet. Vi känner oss trygga när T följer Bästisen hem, T har tom sovit hemma hos honom under våren. Det var ett stort steg för familjen Brönemyr.

Dottern hon fortsätter högprestera i skolan, hon ställer alltid upp här hemma om vi behöver hjälp. Är så glad att hon är som hon är. Kan hända att jag skämmer bort henne lite extra när hon är så duktig hahaha. Folk frågar om vi ger veckopeng, nä vi är dålig på det, men om hon får 100 kr för att handla för så har hon alltid kvar en peng som on sparar och lägger undan om det är något extra hon vill handla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.