Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Vilka barn har kalas numera? Bjuda Adhd barn?

Om knappt 3 månader fyller sonen 9 år men han planerar redan för kalaset och vilka han ska bjuda.

Jag undrar om andra barn i hans ålder har kalas, hur är det med era barn har de kalas? Vem bestämmer vilka de bjuder? Våra barn har alltid bjudit in hela sina klasser, men i år funderar jag på riktigt om vi verkligen ska göra det.

Barn som varit på våra barns kalas pratar ofta om kalasen som varit och att de brukar vara så otroligt roliga.

Men jag ser och hör ju att sonen inte blir bjuden tillbaka, ja visst han har blivit bjuden på sina bästa och närmaste kompisars kalas och jag fundera på om inte jag ska peppa sonen att bara bjuda dem som bjuder honom än om det blir väldigt få. För det är nog bara 2 i klassen som bjudit in honom.

Jag har läst i många forum att detta är verkligheten får många barn med diagnoser men själv är jag rätt godtogen och tänker ännu. De andra barnen i klassen har nog inte haft kalas.

Jag grubblar oxå på vilka jag ska bjuda på min och storebrors 90 års fest. Lite sång, lite dans och lite naket. Haha. Vissa är självklara andra är jag osäker på.

Man kan säga att vi är i ett vägskäl.

20180330_160833

 

4 kommentarer

 1. Ann-Charlotte Johansson

  Alltid lika aktuell fråga, kalas vilka ska bjudas. Får lite knip i magen då jag läser det. Förvisso är jag inte småbarnsförälder längre men mormor/farmor åt fyra underbara småkillar med föräldrar (kloka men inte rika) med det ständiga dilemmat och ångest över dessa kalas. Företag profilerar sig numera på hur fantastiska kalas man kan ha just på deras hopp och lekland, de fixar allt! Känner spontant att jag skulle vilja bojkotta dessa kalas, varför inte hålla det inom familjen. Låta barnen med stolthet få bjuda på hemmagjorda krumelur kakor och bullar som de själva bakat och känner sig stolta över.Fixa fina pappershattar blåsa upp ballonger, bestämma vilka lekar som ska lekas. Kommer ihåg att på stenåldern då mina barn var små bakades sommartårtor till skolavslutningen (ej kommunal) en hyllning till sommaren och till alla fina barn.

 2. Madde J

  Har funderat mycket på samma sak. Inte alltid mina barn har blivit bjudna fast att de bjuder. Vi har varit väldigt bestämda med alla eller ingen. Nu är de ju rätt få i klasserna men antingen alla eller typ alla killar eller alla tjejer, jag har varit bestämd för jag vill inte hjälpa till att frysa ut någon.

  • Cecilia Brönemyr (inläggsförfattare)

   Vi tänker lika. Har man upplevt känslan ”utfrysthet” ett längre tag så jobbar man som vi. Alla eller ingen. Framförallt när man bjuder dem i klassen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>