Från tanke till handling

Det började som en tanke, formades till en idé och snart kan vi med gemensamma krafter presentera ett resultat! Fantastiskt roligt. Med denna blogg vill vi berätta hur vi gått från tanke till handling, samtidigt som vi får ett stort utbyte av kunskap, kreativitet och gemenskap.

Ursprungstanken som fanns var: Rädda värdigheten! Jag har i mitt arbete och av egna erfarenheter förstått vikten av att bibehålla sin stolthet och värdighet under perioder i livet där man kan uppleva utanförskap, utsatthet, sårbarhet och ensamhet. När man hamnar i situationer där man är i någon slags beroendeställning är det lätt att tappa modet, förlora sin framtidstro och energi för att skapa en positiv förändring. Tvivel, oro och frustration kan bli ett dagligt sällskap.

Arbetslöshet är en av dessa tillfällen i livet när en oönskad förändring påverkar hela ens tillvaro. Det är en känslomässig resa med blandade känslor, men tills sist är det dock jag som individ som bestämmer hur jag vill förhålla mig till min situation. Vill jag lägga tonvikten på det negativa och tunga eller kan jag välja att även se en positiv sida av situationen? Det finns ju en vardag även som arbetslös som bör levas på bästa möjliga sätt, och förhoppningen är att man vet ju vem man är, även som arbetslös.

Jag har i mitt jobb träffat många fantastiska människor med stora begåvningar och som med en härlig passion utforskat och utvecklat sina intressen. Jag tog kontakt Gunilla, Peder och Lars som har fotografering som ett stort intresse, med en förfrågan om de ville delta i ett litet "projekt" jag funderat på. Jag ville att vi skulle göra en fotoutställning som visade på en nyanserad bild av arbetslöshet. Jag blev så glad när de nappade på idèn, och genast började spåna och skissa idèer. Med fyra kreativa personer, som bubblar av idèer och infall insåg jag att det skulle vara bra med en person till som kunde hålla ihop detta projekt, och tillfrågade Frida. Det har visat sig vara ett utmärkt tillskott och tillgång till gruppen.

Det är alltid bra att sätta upp mål med deadlines, så vi bestämde oss för att bidra med vår fotoutställning till Kulturnatta den 21 maj. Vernissaget blir i  ABF:s lokaler i Umeå mellan kl. 12-15. Alla är hjärtligt välkomna!

Denna blogg är ännu ett av våra gemensamma projekt där vi på eget ansvar turas om att bidra med inlägg, och det ska bli spännande för oss, och minst lika spännande för er som följer bloggen hur detta kommer att utvecklas.

Ansvarig för detta inlägg: Susanne Perneholm Initiativtagare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>