Kommunanställda i Umeå föreslås få en timmes friskvård inom arbetstid.

Av , , Bli först att kommentera 4

Per vecka? Eller varje dag? Jag har inte hittat svaret på det. Men hur har Anders Ågren (M) tänkt?

- I stället för att en personal inom hemtjänsten åker ut och besöker kanske två/tre brukare så blir det en timmes friskvård! Vem gör besöket i stället? Eller skiter man bara i det?

- Inom omsorgen försvinner personalen på sin timmes friskvård i stället för att serva brukarna. Ja de behöver ju kanske inte försvinna alla samtidigt men hur backas de upp när de gör sin friskvård?

- I skolan, som jag bäst känner till, förstår jag inte hur detta skall gå att genomföra. När ska man ta ut denna friskvårdstimme? När man undervisar 9B i svenska eller matte? Eller ska man skippa konferenserna som är ”heliga”. Eller lunchen = planeringstid? Eller den mer eller mindre obefintliga schemalagda planeringstid man numera har?

Vore intressant med ett svar av Anders Ågren. Men det har han inte. Enligt vad jag läst överlåter han till respektive chefer att lösa det! Hur urbota korkad kan man vara för att ha nått så högt inom den politiska hierarkin? Sätt in en apa på nästa vallista så ska i alla fall jag rösta på den! Jo jag provocerar nu men förslaget är så bedrövligt …. men inte oväntat från professionellt politikerhåll.

Jag föreslår att man i Umeå kommun sätter in stegmätare på samtliga anställda så får man kanske en bild av vilka som mest behöver friskvård! Skulle inte förvåna mig att det är de som sitter bakom ett skrivbord större delen av sin arbetsdag – administratörerna. Jag kan inte tänka mig att personal inom vård, omsorg och skola rör för lite på sig inom arbetstid och behöver den typen av ”friskvård”.

Vänsterpartiet verkar stå bakom Anders Ågrens förslag vilket jag förmodar att hela alliansen också gör för att han fick det vidare. Men var står Miljömupparna? Min tanke är att Vänsterpartiet och Miljömupparna definitivt borde anamma förslaget och gå före med gott exempel. Konkret anser jag att de hela sin ”arbetstid” skall ägna åt egen friskvård i stället för politik. Då gör de minst skada inom politiken och får möjlighet att rensa sina hjärnor och kanske kommer på bättre tankar än vad de i dag bär på. Jag föreslår även att de tar med Anders Ågren. Han verkar också behöva mängder av ”friskvård” efter detta förslag.

Jag kan inte tänka mig att en timmes friskvård per dag/vecka minskar sjukfrånvaron bland personalen i tänkta grupper. Det behövs helt andra åtgärder där! Jfr att Landstinget skulle skicka ut sin underbemannade personal på en timmes friskvård. Jag tvivlar på att personal och/eller patienter skulle må bättre av det.

 

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA:)

Bli först att kommentera

Lever vi i Byråkratien!? Och inte i Sverige!

Av , , Bli först att kommentera 6

Så beklämmande…så beklämmande…återigen så beklämmande. Kanske 12 000 kanske 15 000 utvisade personer befinner sig kvar i Sverige/Byråkratien.

Jag syftar på att politiker först nu efter fredagens händelse reagerar på att så många utvisade personer inte lämnat landet. 12- 15 000 som fått ”order” och inte lytt dem och i stället gömmer sig i landet. Hur tänker man från baksidan av skrivbordet och datorn? ”Du får inte uppehållstillstånd i Sverige och du har från och med nu fyra veckor (eller vad det kan vara) på dig att lämna Sverige”. Förutsätter man att personen följer denna rekommendation. Det är ju inget tvång som jag har förstått det. Alltså ingen som fysiskt ser till att personen/erna lämnar landet. De får ett papper i hand och en muntlig framställan av byråkraten bakom skrivbordet och datorn vilken i sin drömvärld anser att nu har hen gjort sitt. Vad som händer med den utvisade skiter man fullständigt i! Om det inte är ett litet barn eller någon sjuk åldring på 80/90 år. Då utvisas de med tvång!!! Kan det vara så svårt att se till att män mellan till exempel 15-60 år i samband med utvisningsbeslutet fysiskt skickas ut ur landet?

Med häpnad hör man nu politiker häpna inför att vi har så många som olagligt finns i Byråkratien. VAD HAR VI POLITIKER TILL?

I slutet på 1980-talet hade vi en stark S-politiker vid namn Göran Persson, sedermera statsminister, som byråkratiserade skolan mer eller mindre på egen hand. Det skulle finnas rektorer till förbannelse och de som hade utbildat sig till lärare skulle minsann lära sig att dokumentera och redogöra för skolledningen och föräldrar hur man undervisade varje enskild elev. Följden blev att undervisning blev kraftigt lidande för man hade fullt upp med dokumentationer och rapporter. Och inte minst telefonsamtal hem till föräldrar. PISA rapporterna talar sitt tydliga språk.

Inom sjukvården har läkarna och sjuksköterskor fått samma ålägganden, De skall själva lägga ner sin dyrbara tid utifrån deras kompetens till en massa byråkratiskt trams.

Nu är det polisens tur. Hur bra blev denna omorganisation skapad av byråkrater!? Facit ser vi alla som fortfarande har kvar lite av sunt förnuft! Alltså vi som inte är politiker eller byråkrater på annat sätt. Jag som vanlig medborgare/väljare har länge förstått att våra väljbara politiker egentligen inte är kapabla det ansvar de skall bära. Jo det finns undantag och då tror jag betydligt mera på jordnära kommunpolitiker i glesbygd än akademiker som professionella politiker i städerna och på riksnivå.

Tyvärr är det ”akademikerna” och i dagsläget de där förbaskade miljömupparna (under 4% strecket enligt senaste undersökningar) som styr landet Byråkratien. Man lägger ner mycket mera tid, kraft och engagemang på att skapa nya skatter än att rensa/säkra landet utifrån de möjligheter man faktiskt har.

Det är bara att gratulera Sverigedemokraterna. Inte på grund av deras förträfflighet utan på grund av alla andra partiers tafflighet och fokus på byråkratiseringen.

Att dra slutsatser av blivande Regionkommunen är inte speciellt svårt!

VÄLKOMMEN TILL BYRÅKRATIEN!!!

 

 

Bli först att kommentera

Politiker – regionalt – nu får ni ge er!

Av , , Bli först att kommentera 12

Region Västerbotten ska läggas ner och till valet 2018 är tanken att vi väljare ska välja politiker till en Regionkommun vilken ska ha ansvar för sjukvård. infrastruktur, kultur. utveckling, turism – ja det mesta som kan ske inom ett län. Vad blir kvar hos Länsstyrelsen förutom samerna, djuren, naturfrågor, kartor och lite till kanske? Ja Landshövdingen så klart!

NU FÖRST börjar man se någon enstaka politiker – INTE (S) såklart som ser detta som en bra reträttväg – som försiktigt framför att en ”genomlysning” av nuvarande Region Västerbotten bör ske innan man beslutar om Regionkommun. Men hur tänker man? Politiskt sett är inget ännu bestämt (inte officiellt i alla fall) men det är bara ett och ett halvt år kvar till valet. Hur skall man hinna med en genomlysning av RV innan dess, ta beslut om en eventuell Regionkommun och hur den ska se ut SAMT få ut information till oss väljare så vi förstår vad vi väljer till. Finns ju inte en rimlig chans att detta kan göras. Genomlysningen borde ha gjorts för länge sedan!!!

Men vi väljare är nog väldigt ointressanta för politikerna förutom just valdagen och några veckor före. Beviset är till exempel att Peter Olofsson och Robert Winroth ”vaknar till liv” just före valet och börjar blogga hur viktigt det är att just de ska leda den tänkta Regionkommunen. Hur många tänkte på i förra Landstingsvalet att även RV ingick i rösterna? Men vad blir skillnaden? Förra Landstingsvalet röstade vi på politiker som skulle styra både sjukvården och den mesta utvecklingen i länet. 2018 är tanken att vi ska rösta på politiker som ska styra sjukvården och den mesta utvecklingen i länet. Bara under nytt namn – Regionkommun.

IDIOTISKT anser jag. Jag vill rösta på politiker som styr upp sjukvården (Landstingsval) och så vill jag lägga min röst annorlunda till de politiker som ska syssla med utveckling av länet. Helst av allt vill jag att staten tar över ALLT inom sjukvård, omsorg och skola och för oss länsbor borde det enbart handla om att rösta på vilka man tror är bäst lämpade för utveckling av länet. Det bör heta Region Västerbotten och INTE Regionkommun. Vilken kommun förknippar man med det namnet? Precis….!

 

 

Bli först att kommentera

Studieförbund! Jag har ett förslag till er.

Av , , 2 kommentarer 9

I går var det växling i Vindelälvsdraget här utanför mitt hus. Vilken underbar tillställning detta är. Och dessutom när vädrets makter är med oss som i går. Helt underbart. Och jättemycket folk i rörelse.

Men jag har en fundering angående dessa otroligt duktiga hundförare/innehavare/medföljare samt publik. FICK MAN INTE LÄRA SIG ATT PARKERA NÄR MAN TOG KÖRKORTET? Jag är övertygad att de inte klarat uppkörningen om de blivit uppmanade att fickparkera men i stället ställt sig tvärs över gatan/vägen och stoppad övrig trafik.

ETT KONKRET EXEMPEL: när en av dessa parkeringsodugliga bilförare (en av flera) definitivt täppte till infarten för de större fordonen gick jag fram till hen och sade att så där kan man inte lämna bilen. Vad fick jag till svar? En sur blick och en person som bara gick därifrån. Det blev kaos därefter.

Inför nästa år så kanske man borde ha någon ute vid infarten som kollar om bilförarna har intyg på att de kan och förstår vikten av att parkera på ett vettigt sätt. Ett intyg som de fått av något studieförbund som hållit i utbildning som de genomgått. Om inte så släpps de inte in på parkeringsområdet. Ett annat alternativ är väl att ha beväpnad militärpolis på plats. Alternativt att man ser till att det blir punktering på dessa felparkerares bilar. Ja om de inte förstår vad man påpekar alltså. NÅGON ORDNING FÅR DET ALLT VARA FÖR ATT ALLT SKA FUNGERA..

 

 

2 kommentarer

Men läs detta!

Av , , Bli först att kommentera 11

Jag syftar på DENNA länk.

 

Våra (S)-politiker som inte fick jättehöga tjänster i Storregion Norrland försöker nu att skapa ett sorts Kommunregion Västerbotten för att behålla positioner och löner. Det kommer att bli nya titlar och högre löner som vi skattebetalare ska stå för! Varför då?

Sjukvården ligger för närvarande på Landstingets bord. Kommer Erik Bergqvist och vissa kommunikatörer inom en tänkt kommunregion att bidra till att arbetsförhållandena kommer att bli attraktivare inom sjukvården? Rimligtvis inte! Peter Olofsson med sin svans inom de egna (S)-leden i samarbete med Mp och V håller ju på att köra sjukvården i sank. Det Göran Westman, professor emeritus med inriktning hälso- och sjukvårdsforskning, skriver MÅSTE vi väljare ta till oss av!

HUR SKA VI VÄLJA? Tanken verkar vara att det inte blir ett Landstingsval i september 2018. Vi ska ha ett ”Regionval” i stället där vi ska rösta fram politiker som ska utveckla sjukvården, Länstrafiken, turismen, företagande, infrastruktur och utveckling för för hela länet i allmänhet. VILKEN PERSON/PARTI TÄNKER DU RÖSTA PÅ? Personligen kan jag inte tänka mig att lägga min röst på någon utifrån detta! Det är det enda sätt vi som ska finansiera dessa ”besserwissers” kan protestera på.

Jag hurvades när jag förra veckan läste artikeln som Peter Olofsson, Lily Bäcklund och Erik Bergqvist undertecknat vilken Göran Westin syftar på. Länken finns HÄR.

Vad har Peter Olofsson förmått? Jo skapat en sjukvård i länet som är i nationell botten inom de flesta områden!

Vad har Erik Bergqvist förmått? Utökat Granddagarna, kostsam satsning på Almedalsveckan samt skapat en organisation, Region Västerbotten, där många ”på golvet” verkar otrivas av ett eller annat skäl.

Vad Lily Bäcklund förmått har jag ingen aning om. Kanske hon är bra för Lycksele men för regionen? Och sjukvården?

Minns för ett par år sedan hur Thomas Hartmann kommenterade min blogg (han har slutat med det nu) angående telemedicin i Storuman. Han fick det att framstå som att det var Region Västerbottens förtjänst. Det fattar väl alla att det måste vara en kombination av kompetens inom sjukvården och IT som kan genomföra en sådan sak. Det behövs ingen ”Region” för att klara av sådant!

Och så är det ju med alla andra saker och ting som ska skötas/utvecklas inom länet! Det enda som behövs är kompetent ledning inom alla områden – allt från sjuk/tandläkarvård, infrastruktur till turism.

Mitt förslag är att vi kan väl välja ett par lokala politiker per kommun som GEMENSAMT jobbar för HELA länets utveckling och GEMENSAMT tillsätter ledningar för de olika ansvarsområden man förfogar över.

Kanske någon har en ännu bättre idé. Kom med den i så fall. Men det här med Kommunregion Västerbotten måste stoppas på något sätt eftersom det inte finns en offentlig redovisning på hur den praktiskt skall se ut och fungera. Får vi inte veta det så ska vi absolut INTE rösta på något flum!

 

 

 

 

 

 

Bli först att kommentera

Det höga sjukskrivningstalet nu är kostsamt och skoningslöst för många

Av , , Bli först att kommentera 6

Vad beror det på? Ja INGEN…INGEN av våra politiker vågar närma sig kärnan till problemet. Försäkringskassan får till uppgift att minska bidragen vilket innebär att där sitter det högavlönade akademiker och ska till en viss procent negligera läkarnas omdömen. VAD GRUNDAR DE SINA BESLUT PÅ OCH VILKEN KUNSKAP HAR DE?

Varför vågar ingen gå till grunden med den rusande sjukskrivningen och det verkliga problemet? Som jag förstått det av den information som media förmedlar finns det största problemen inom den offentliga sektorn – vård, skola och omsorg. Vanligt folk fattar problemet men våra politiker tillsätter utredning efter utredning och kommer fram till att typ ”FK måste minska bidragen”. Bedrövligt!!!

Landstingen / Regionerna är själva stora orsaker till FK:s orimliga kostnader. HUR MYCKET KOSTAR DET SAMHÄLLET ATT OPERATIONSKÖERNA VÄXER OCH FOLK MÅSTE GÅ SJUKSKRIVNA FÖR ATT DE INTE FÅR VÅRD? Varför nämns det inte ett enda ord om det? FINNS DET INGEN POLITIKER SOM HAR KAPACITET ATT SE  HELHETEN? Eller är man rädd för att förlora några personliga fördelar om man börjar rota i detta!?

Kan ingen politiker eller något politiskt parti ta tag i frågan inför valet 2018? Jag är övertygad att om man tillsatte en oberoende – gärna utländsk – utredning angående Sveriges sönderfall skulle resultatet bli att politiker på lokal och regional nivå INTE ska leda sådana samhällsviktiga verksamheter. Min gissning är att många Sd-röster bottnar i det bedrövliga system vi har i Sverige i dag.

Tänk så mycket pengar samhället skulle spara på att minska lokal- och framför allt regional byråkrati om vård, skola och omsorg förstatligades. Självklart måste det finnas lokala och regionala chefer direkt under staten men de ska självklart ha kunskap om verksamheten. Inte som det är nu styras av politiker som har ingen eller väldigt liten erfarenhet av hur det är att jobba ”på golvet”.

Min förhoppning är att vård, skola och omsorg förstatligas. Ja det kommer att bli ett måste! Ju förr desto bättre. Dock menar jag inte att det privata utbudet skall slopas. Eventuellt skall uppdraget förtydligas men att göra ekonomiska vinster ska inte tas bort som Ilmar Reepalus utredning förordar. Var finns då moroten till att göra ett bra jobb och vara attraktiv på marknaden. Varför överhuvud taget vara entreprenör och starta något som inte har möjlighet att utvecklas. För att kunna utvecklas MÅSTE man gå med vinst! Ja om man nu inte finns inom den offentliga sektorn. Men det är två skilda världar!!! Kan någon förklara det för Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet.

 

 

Bli först att kommentera

Fantastiskt bra budskap i kvällens Mello

Av , , 2 kommentarer 6

Loreen och Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia har lyft mellon till nya nivåer. Tyvärr gick Loreen ”bara” till andra chansen men jag kan inte tänka mig att hon inte går vidare till final därifrån. Vilket budskap! Bäva månde IS, Sverigedemokraterna, Trump, talibanerna, Putin, Le Pen med flera likasinnade egoistiska rörelser/varelser! Hennes budskap gick inte att missförstå utifrån som jag uppfattade det.

Samma sak med Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia. Jag tolkade det som samma tema men med en annan infallsvinkel. Otroligt starkt och för mig överraskande bra. Fantastiskt bra till och med! En eloge till de som röstade. Misstänker att inte en enda Sverigedemokrat röstade på deras låt. Fast å andra sidan så befinner de sig väl ute på krogen och slåss eller springer runt med järnrör i städerna i stället för att titta på nåt så folkligt som Mellon. Återkommer till det längre ner:)

Önsketänkandet vore att båda låtarna från Sverige går vidare till Eurovision song contest i Ukraina nu i vår. Och att båda två tillsammans skulle vinna hela alltet. Vilken signal till IS, Sverigedemokraterna, Trump, talibanerna, Putin, Le Pen med flera likasinnade egoistiska rörelser/varelser!

Det är inte realistiskt. Jag vet det. Men det är ett önsketänkande. Tänk om alla miljoner som röstar då skulle välja dessa två låtar!

Jimmie Åkesson (Sd) har nu gett Trump rätt i hans uppgifter till sina media om hur illa ställt det är i Sverige angående flyktingpolitiken och våldet i landet på grund av alla dessa flyktingar.

JAG UNDRAR OM JIMMIE ÅKESSON TILL TRUMP ÄVEN FÖRMEDLAT ATT DET I SVERIGE FINNS ETT FRAMGÅNGSRIKT PARTI VARS LEDNING SPRINGER OMKRING MED JÄRNRÖR OCH SLÅSS SAMT PÅ NÄTTERNA ÄR UTE PÅ KROGARNA OCH SLÅSS MED BARA KNYTNÄVARNA!?

Nää…..trodde inte det heller.

Heja Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia och Loreen:) Hoppas att ni kan göra skillnad inför det svenska valet 2018 åtminstone.

 

 

2 kommentarer

Senaste nytt om vindkraften

Av , , 2 kommentarer 4

 

Kan läsas HÄR

 

Undrar vad som händer angående vindkraftsetableringen i Sorsele? Det är skrämmande tyst nu. Någon som vet nåt?

2 kommentarer

Munnen säger ett – man agerar på ett annat = politiker!

Av , , Bli först att kommentera 9

Ingen som följer nyhetsflödet har väl missat Jimmie Åkessons besök i Umeå i går kväll (torsdag). Demonstranter fanns på plats. Ett brandlarm utöstes (någon tryckte igång det manuellt) vilket innebar att mötet ställdes in. Om det är ”fågel, fisk eller mittemellan” som orsakat detta skiter jag fullständigt i. Det är inte kärnfrågan i denna situation.

Enligt den senaste opinionsundersökningen är SD Sveriges näst största parti utifrån vad folket (de som svarat) anser. Varför ska inte de få ha offentliga möten på offentliga mötesplatser? Skall småpartier som V och Mp och avarter inom denna region (ett populärt uttryck i dag) bestämma sånt?

Skandalen i Umeå ökar bara på SD:s väljarandel vilket minskar andra partiers andel väljare.

Den största skandalen tycker jag dock är den Sven-Olof Edvinsson (C) står för. Han fördömer demonstrationen och menar att det vore bättre om demonstranterna tog en diskussion med SD. Då undrar man hur han tänker!? I alla dessa år har inga partier velat ta diskussion med SD. Det finns till och med exempel på partiledare som lämnat lokalen när Jimmie Åkesson kommit in. I direktsändning i TV till och med. Fråga till Sven-Olof Edvinsson: NÄR KOMMER CENTERPARTIET ATT BÖRJA DISKUTERA MED SVERIGEDEMOKRATERNA? Våra politiker i de större partierna har själva skapat problemet med SD vilket nu gör att de rider på en väldigt positiv ”våg”. Kalla det Trumpeffekt eller vad som helst. Men alla andra partier har missat något, humant och politiskt, som SD lyckats fånga. Bara att gratulera Åkesson och beklaga övriga partier.

AKB (M-ledare) som totalt misslyckats med övertagandet av moderatpolitiken efter Reinfeldt söker nu hjälp hos SD. Bedrövligt!!! Till detta skall läggas vår egen riksdagspolitiker Edvard Riedl (M) som backar upp henne. Typiskt politiker! Bara för att komma i topp söker man nu hjälp av ett ”undergroundparti” som växer starkt och hotar ens egen plats i hierarkin.

Men tillbaka till Sven-Olof Edvinsson. NÄR SKA CENTERPARTIET BÖRJA ACCEPTERA OCH FÖRA EN POLITISK DIALOG MED SVERIGEDEMOKRATERNA VILKET DU FÖRESLÅR ATT DEMONSTRANTERNA SKA GÖRA?

Bli först att kommentera

Någon som har…..

Av , , Bli först att kommentera 2

….en platt Hd-tv med två hdmi-ingångar till övers och till salu? Min ”dog” i veckan. Helst i närheten av Råstrand (Sorsele). Har du någon du vill bli av med så svara i kommentaren (kommer inte att publiceras) eller ring mig – 0703227705.

Bli först att kommentera