Så har då giljotinen börjat falla

Att vara till exempel landstingspolitiker måste ju vara den enklaste saken i världen. Man får direktiv uppifrån sitt eget parti och sedan är det bara att rösta med. Så minns jag att det var i det militära också – man behöver inte och framför allt så ska man inte tänka själv! Det är bara att ”rätta in sig i ledet”! Oavsett vad man tycker! Ju medgörligare man var desto bättre låg man till hos befälen. 

Ju fortare folk dör desto mera pengar sparar man inom Landstinget! Och desto färre som finns i glesbygden desto mera kan man slimma organisationen. Så tolkar jag den besparingsplan man nu driver igenom här i Västerbotten. Man agerar aktivt för att skapa en utdöende landsbygd. Nu tar man hänsynslösa och människokränkande beslut vilka bevisligen strider mot det uppdrag man har!!! Och ni som står bakom detta – jag och många fler fattar ingenting!!! 

Frågorna blir ju många: 

  1. vilket människovärde ser ni hos oss som individer som finns ute i glesbygden?
  2. hur kan ni politiker som sitter med och bestämmer, samtidigt som ni inser verkligheten av beslutet, ställa er bakom ett sådant? Ni är många men ni ”rättar in er i ledet”. Jag har personligen svårt för sådana politiker. Ni har kanske valt fel partiJ
  3. finns det någon som har fått höra/läsa hur mycket man kommer att spara på denna besparing?
  4. vem/vilka står som ansvarig/ansvariga när något tragiskt inträffar på grund av detta idiotiska och utifrån uppdraget felaktiga beslut? Vem/vilka kan man som drabbad stämma?
  5. någon som känner igen från valrörelsen att det man i första hand skulle satsa på var vård, omsorg och skola? Tror att det gällde de flesta partier. Här är ett av alla de bevis som finns hur lite orden under valrörelsen egentligen betyder.
  6. vart överklagar man? Måste man gå till Länsrätten först eller kan man gå till typ JK – någon som kan bedöma rättfärdigheten i beslutet i förhållandet till uppdraget? Jag kan inget om sånt därL
  7. jag tycker det har agerats väldigt lite från inlandspolitikerna i media för att stoppa det här! Vart har våra egna i Sorsele varit? Det är ju tragiskt att nu läsa att Åke Nilsson (S) i Vilhelmina ser positivt på beslutet. Citat från vk.se ”Enligt Nilsson har man i dag en bra sjukvård och bättre ska den bli”. Ser han helheten eller pratar han bara utifrån förhoppningen att Vilhelmina ska bli en av två sjukvårdscentraler väster om Lycksele. Och den andra ska ligga bara några mil därifrån? 

Jag hade någon form av förhoppning när jag flyttade hem för några år sedan och möjligheten att få avsluta här så småningom. Men allt eftersom så har en känsla infunnit sig att här kommer det inte att ske någon utveckling – det jobbas ju inte aktivt för det. Och nu efter Landstingets ekonomiska koncentration till centralorter och organisation så ser man ju än mindre möjligheter till utveckling. Vem vill satsa här nu??? Hur kommer biltestföretagen, Migrationsverket, m.fl. att agera nu? Har ni tänkt på det Caisa, Kjell, m.fl. 

Hoppas innerligt att någon liksom Åke Nilsson ser att sjukvården kommer att bli bättre och att vi kan använda det i vår marknadsföring. Hör då gärna av er. 

Godnatt för denna gångJ

9 kommentarer

  1. Åke Johansson

    Jag håller med dig, det var ett bra inlägg.
    Beslutet innebär ju att ambulanserna ska flyttas till Umeå och Lycksele.
    Men hur akututryckningarna i Malå och Åsele lösas det ska man lösa senare, Mycket korkat.
    Man känner uppgivenhet över den människosyn som landstingsledamöterna har. Och hur hade man tänkt lösa det i Sorsele UTAN PERSONAL men en ambulans som lika gärna kan vara i Malå då den behövs.
    Konsekvens beskrivning av besluten saknas och det tycker jag inte liknar något av vad man kallar demokrati utan Diktatur.

  2. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Åke Johansson (2011-11-03 19:30)
    Hej Åke
    Det här är nästan värre än diktatur – tycker jag. Vi lever ju i ett demokratiskt samhälle och vi får öppet tycka vad vi vill. Ändå backar partikollegor upp vansinnesbeslut uppifrån kors och tvärs bara för att man tillhör ”partiet” och inte vill stöta sig! I en sådan här stor fråga blir det så påtagligt! Och det här är bara början. Vi ligger risigt till! Och det gör ju även ja-sägarna till detta och kommande beslut inför nästa mandatperiod. Men då är ju mycket redan raserat:(

  3. ENkel tanke

    Forts: 2(2)
    Ytterligare en nagel i ögat är när dessa små orter i inlandet av omvärlden dessutom kallas Europas kornbod.
    Detta kan inte göra det lättare när dessa höga herrar och damer med storhetsvansinne nu verkar agera och argumentera i ren desperation och dessutom med alla tillgängliga medel när de försöker o-attraktivisera och jamte-laga det de anser är parentesen runt Umeå.
    Vem vet, oftast är de gamla ordspråk som hållit sig genom århundranden sprungna ur något väldigt insiktsfullt och sant: Högmod går före fall.

  4. ENkel tanke

    ”Vi ligger risigt till” skriver du!
    Jag vill påstå att här har Jantelagen spelat ett spratt.
    För vet du vad!
    Nu har t.ex. den fd. leråkern som på de sista 100 åren vuxit sig stort med länsmått mätt, som blivit länets maktcentrum och för länets gemensamma resurser i årtionden länge agerat sur magnet kanske nått kulmen.
    Ty allt har sin början och sitt slut, så har ju skett, de flesta riken och kulturer genom tidevarv på tidevarv.
    Jag får känslan när Lennart Holmlund, samt dennes svär av trogna i länsmaktens boningar i Umeå oavsett partifärg agerar i ren desperation, kanske anar de att många i Umeå inom framtid tvingas söka grönare fält.
    Den egotripp, en dröm om 200000 som ej kan realiseras..=(
    Varför? -Människor har ALDRIG tyckt att det är livsbejakande eller tryggt att sitta överbelånade till tänderna och tvingas viga sina liv åt innehavaren av de största klorna, detta dessutom i en redan nu tuff och kall stad, en plats där man framför allt vid djupa världskriser och tillhörande lågkonjunkturer förmodligen mister det underlag för de industrier och icke statliga jobb som varit stor del av nyckeln till framgång och dagliga bröd.
    Tider ändras, maktcentrum förskjuts, riken faller och byggs upp av det myller av liv som söker vägar till lycka och välgång för sina familjer och för sina barn.
    Vem vet kanske förr än snart så är det kanske fler än du och jag som har styrt sin kosa hemåt till vår inlandska trygghet!
    Ty dessa vanvettigt generösa och vackra platser på jorden, byar och tätorter där man faktiskt törs släppa ut sina barn för lek på kvällen, platser där man slipper ligga krampande och tyngd under vanvettigt höga belåningar är ju bara några få av möjligheterna av den mångfald och magi dessa platser besitter, känns som balsam i själen särskilt nu dessa analkande och dystra kristider.
    Nog är herr Holmlund & co OTROLIGT rädda för detta och mycket troligt, enormt avundsjuka, ty frihet är svår att konkurera ut med bojjor.
    1(1)

  5. Carl-Axel Otterhall

    Svar till ENkel tanke (2011-11-03 23:56)
    Jaa du:) Försöker svara/kommentera alla kommentarer men den här var det svårt att skriva nåt om. Men visst är det ett pågående maktspel högt ovanför väljarnas huvuden som som måste brytas på något sätt. Intressant tanke iaf.

  6. Ragnvi Sorsén

    det börjar luta åt ”vägra val” Det spelar ju ändå ingen roll känns det som. Sådana här beslut är en fara för demokratin. fast vi är så få så det kanske inte märks om vi strejkar……..suck.

  7. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Ragnvi Sorsén (2011-11-04 12:01)
    Hej Ragnvi. Jo det här är en jättefara för demokratin och det är ju han Jonas Rastad också i och med det foto/mediaförbud han inrättat. Varför ska det gälla även i Landstingshuset? Ja efter sådana här beslut kan vi ju bara gissa. Hoppas innerligt att media ”gräver djupt” i det här:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.