Hmm…

 …"say no more"!

7 kommentarer

  1. Rune T

    Europas sista vildmark handlar om områden ovan odlingsgräns. Blaiken är nedan och redan exploaterad med pumpstation, dämme och läckande gruva. Ovan og – inga vindkraftverk…

    Snälla Du – försök att läsa in Dig på vad som gäller!!!

  2. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Rune T (2011-11-16 21:32)
    Hej Rune. Jag vet, och därför satt det inom citationstecken. Men det är såååååååååååå mycket mera som är vildmark för folk från Mälardalen och söderöver i Europa än det som finns ovan odlingsgränsen. Det är vi som inte kan ta tillvara på det bara. Här sitter man med papper, text och kartor och missar det även VI nedanför odlingsgränsen har/hade. Dessutom tror jag inte de som besöker oss på något sätt ser odlingsgränsen! Har det kollats upp hur långt snurrorna kommer att synas från Blaiken? Västerut t.ex.

  3. Medel Sorseleit

    Rent samhällsekonomiskt är bästa placeringen på högfjället kanske mot gränsen till Norge. 1. Vindkartering 2. Utom synhåll samt riskområde för mängdturismen 3. Ingen skövling av co2 absorbenter 4. Bättre framkomlighet/vägar för rennäring. 5. Ytterst begränsad störning för året-runt bofasta. 6. Mindre följdsjukdommar (stress/buller) hos kommuninnevånaren generellt. 7. Inga eller färre betongfundament. 8. På hälleberg växer få skyddsvärda arter. Etc, etc!

    Ps.Grannlandet verkar inte använda begreppet Odlingsgräns.. Nu när även t.ex. Norge genomsnittligt har en högre fjällkedja sam därtill även lägre terräng så kan ju denne Rune inte hävda att Europas sista vildmark tar slut nedan eller ovan denna gräns. Min slutsats blir att Runes definition av denna ”Vildmark”, verkar väldigt luddig och ogenomtänkt av just detta faktum.
    Grannlandet är dessutom ett land där det återförs väldigt stora medel i jämförelse gentemot moder Svea, då från exempelvis vattenkraft m.m. och till den bygd som hyser anläggningar av dylika slag.
    Tänk levande landsbygd, Rune!!
    Dock känns det från min synvinkel som medel Sorseleit som denne inte har just detta på agendan.
    Däremot är det kanske dags att Rune äntligen och någon gång med en skärpa och kraft jobbar ”FÖR” denna kommun och dess befolknings bästa, då gentemot sin partitopp och regering och även mot länets sk.styrelse!
    Puss och kram!

  4. Rune T

    Inför beslutet i Kommunfullmäktige om etablering av snurror gjordes en diger utredning. I denna finns bl a fotomontage från alla de föreslagna etableringspunkterna. Varför inte bläddra igenom utredningen. Där finns svaren på Dina frågor.

    Och till ”Medel Sorseleit” – God morgon – var har Du sovit de senaste 20 åren… Läs in Dig på de förutsättningar som gäller och Du finner att etablering är förbjuden i den sk obrutna fjällkedjan inom Videlfjällens naturreservat. Ditt övriga svammel lämnnar jag utan kommentarer.

  5. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Medel Sorseleit (2011-11-16 23:18)
    Rent samhällsekonomiskt borde väl bästa placeringen vara att placera dem där mest energi behövs och där det även blåser när vi behöver energin som mest. Anser iaf jag. Om det nu absolut ska vara nödvändigt med vindkraft.

  6. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Rune T (2011-11-17 00:45)
    Hej igen. Ja jag ser fram emot KF:s redovisning av hur mycket detta har genererat vår kommun. Tänker på arbetstillfällen och pengar. Men vi kan väl tillsammans glädjas åt att vi har då gett vårt lilla bidrag till andras behov av el. Tänker då även på konsumenter utanför Sverige. Hoppas besöket på Blaiken blir/blev givande. Och att ni känner er jättestolta:) Och du nämner endast Blaiken. Det kommer väl mera!?

  7. God morgon hälsar utvilad medel Sorseleit

    Att sova är att vila, inte att snacka desperat i sömnen för att täcka upp för personlig arrogans och tillkortakommanden.
    Även bäste Rune borde veta att ligger den nationella vinden gentemot en etablering i fjällkedjan, ja då blir det dylik i fjällkedjan!
    Eventuellt går det riktigt fort, att vindkarteringen stöds upp av dessa vindar, t.ex. om de tyska elpriserna börjar etableras i södra landsändan som exempel.(någon har dock varit tänkt till, varför annars överhuvudtaget lägga resurser på att kartera även dessa fjällområden, vita kartor är ju det vanliga gällande dessa).
    Tycker dock man skall agera före-vist och inte slösa med resurser och därtill fördärva framtida möjligheter samt befintliga förutsättningar gällande turismen och miljön enbart för man skallar huvet blodigt och förskingrar enorma summor i rent dravel, varför inte etablera från början där förutsättningarna är de bättre.
    Då kan man ev. sänka energipriser och på så vis öka industrins konkurenskraft, vilket som bekant är väldigt behövligt redan nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.