Till ALLA Sorselebloggare

Jag har en tid gått och grunnat på en sak. Kanske att vi tillsammans med våra bloggar skulle kunna hjälpa kommunen med en e-postlista med utflyttade Sorselebor som är intresserade av information direkt i sin ”brevlåda”. Känns som att det är rätt i tiden nu med den positivism som verkar skapas på hotellet i veckanJ Otroligt bra initiativ Paul Keller och andra som är involverade. Personligen har jag planerat att hälsa på er i morgon (läs onsdag). 

Jag tror mera på en marknadsföring mot våra utflyttare vad gäller arbete i kommunen än att ragga ryssar. Vad man kan informera om förutom jobb är ju t.ex. vart hus finns till salu. Det finns säkert mera också. Och en sådan e-postlista skulle ju även våra företagare kunna använda om de söker speciella kompetenser som inte finns på orten.
 
Vi har tillsammans rätt många besökare (minst har väl undertecknad) – och många av dem antar jag är utflyttare. Skulle vi inte kunna använda våra bloggar till att be dem som är utflyttare (ja även andra) som vill vara uppdaterade när nya jobb kommer ut eller hus ska säljas, att de via kommentarsrutan skickar namn och e-postadress. Dessa publicerar vi självklart inte. Jag kan ta på mig att sammanställa en lista åt kommunen, bara ni skickar över de adresser ni får in. Vi kan ju samtidigt be att de som läser och tycker idén är bra i sin tur sprider det i sina kontaktnät – till utflyttade Sorselebor alltså – så blir det som lite ”ringar på vattnet”. Skulle vara jätteintressant att se om vi får in några namn. Kommunen kan ju också be att få in adresser via hemsidan!
 
Vad tror ni? Skulle det vara värt ett försök? Eller någon har kanske en bättre idé! FB? Eller kanske en kombination.
 
 

9 kommentarer

  1. Lilian Holloway

    CA!
    Jag bara tycker om din optimism och känsla för vår kommuns framtid! Oavsett vilka åsikter om inflyttning som finns hos gemene innevånare i kommunen, så är dina tankar och ditt konkreta förslag beundransvärt. Jag väntar med spänning på respons från kommunledningen på ditt inlägg.

    Vi vill ju gärna hitta framtidsvägar!

  2. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Lilian Holloway (2011-11-29 21:58)
    Hej Lilian. Och tack för de orden. Är inte säker på att alla i kommunen uppskattar min ”optimism”:). Själv förväntar jag mig inte något svar från politikerna. De vill nog helst ”jobba i det tysta”. Fick jag iaf höra ang. nedmonteringen av sjukvården vår. Och så verkar det vara genomgående. Den ende som glimtar till är ju Rune T. och det uppskattar jag innerligt:) Och visst vore det roligt om vi fick till en dialog. Vi saknar en ”Lennart Holmlund”! Oavsett vad man tycker om honom så håller han m.fl. politiken definitivt levande i Umeå. Men vore intressant att höra vad de andra bloggarna tänker. Vi kanske på detta sätt gemensamt skulle kunna göra en liten insats:)

  3. Lilian Holloway

    Visst är det väl så att detta ang landstingets förslag lämnar en hel del att önska?

    Som luttrad Ammarnäsbo har jag små eller nästintill inga förväntningar när det gäller deras förmåga att upprätthålla en acceptabel sjukvård för vi som bor och verkar utanför Umeås närområde. Det finns något som säger mig att vi lever i ett ”kardinalfel” beträffande organisation och tillhandahållande av skattefinansierade tjänster från deras sida.

    Det verkar som om analyser och genomgångar av ekonomin handlar om det som måste fungera innanför närområdet till NUS. Jag har säkert fel, men som lekman i inlandet fattar jag faktiskt inte hur man kan komma fram till de slutsatser som har gjorts, och som har lagts som underlag för deras beslut.

    Nu är jag riktigt korkad, men jag trodde att demokrati i en majoritet var på riktigt…

  4. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Lilian Holloway (2011-11-29 23:15)
    Hej igen. Eftersom det inte verkar finnas något underlag för Landstingets beslut (officiellt iaf) så får jag för mig att det här handlar om något helt annat än sjukvård. Kan det vara så att S och Mp samarbetar med elbolagen och hjälper dem på detta sätt att avfolka regionen för att få plats med många vindkraftsparker:) Ja man kan ju spekulera lite hur som helst i ett sådant här fall när ingen verkar kunna redovisa vinsten med beslutet.

  5. Kinna

    Hej Carl-Axel! Jag tycker att din idé är jättebra. Tyvärr kan jag ej hjälpa dig med några e-postadresser eftersom jag inte har några kommenterar från utflyttade kommunbor utan det är mest andra läsare. Då jag var utflyttad kommunbo minns jag att jag, åtminstone ett par gånger, fick brev från Sorsele kommun som skulle locka mig att flytta tillbaks. Då var jag inte intresserad så jag minns inte hur och vad dom skrev om! Men på något sätt måste dom ju ha fått tag på adresser till alla utflyttade!

  6. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Kinna (2011-12-01 13:12)
    Hej Kinna. Jag tror inte att vi har ”målgruppen” bland dem som kommenterar. Som jag tänkte var att vi skulle ha en färdig mall som vi lägger in i slutet av våra bloggar under en period med ungefärlig text: ”Hej. Är du utflyttad Sorselebo eller på annat sätt intresserad av vad som händer i Sorsele, lediga arbeten, hus till salu,…….så skriv ditt namn och epostadress i kommentarsrutan och skicka. Det publiceras inte på bloggen. Då ska vi försöka förse dig med sådan info”. Ungefär något sådant tänker jag mig iaf. Och om vi får in något namn så vet vi ju att någon form av intresse finns där. Jag har ingen aning om vi kommer att få något svar men tycker personligen det skulle vara intressant att testa:)

    Jo jag vet att kommunen har/har haft en sådan lista men tror att den är rätt inaktuell i dag.

  7. Annevi Linder

    Hej Carl-Axel.
    Så länge det på går, och jag är med här på VK bloggen,så är jag med.Det här är ingen dum ide`e. Bara vi har en mall som vi kan rätta oss efter, så kan vi gott och väl lägga den efter vi har skrivit insändaren.

  8. Carl-Axel Otterhall

    Svar till Annevi Linder (2011-12-01 17:59)
    Hej Annevi. Vad skoj:) Skicka över din e-postadress i en kommentar (publiceras ej) så kan jag ta fram ett förslag och så bollar vi mellan varann via mail. Hoppas vi får nån fler med oss. Chansen att vi får någon som visar intresse för att få info ökar ju då:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.