Så underbart bra skrivet Paul:)

Läs Paul Kellers blogg och ställ er själva den frågan han serverar er:) Samma fråga gäller ju våra folkvalda politiker! Vi sitter alla i exakt samma ”båt” och måste bara samspela nu.

Det finns många positiva krafter i vår kommun med engagerade entreprenörer och andra med fokus på UTVECKLING av Sorsele kommun. Men så finns det en bromskloss!!! Eller ska vi kalla det en mindre engagerad grupp. Och då tänker jag på våra politiker. De MÅSTE förutom sitt lagstadgade uppdrag även börja samspela med väljarna, entreprenörerna och övriga medborgare! Och för att kunna göra det så måste våra politiker också förstå sin roll! De är folkvalda – de TILLSAMMANS, utifrån olika ideologier, olika synsätt och olika kompetenser skall de i demokratisk anda – styra upp verksamheter och tjänstemän! Jag hoppas innerligt att det nu är slut med det tjänstemannastyre som jag misstänker varit de senaste mandatperioderna.

Och så till Pauls fråga: Vad har jag personligen gjort för vår kommun i dag? Hmm…hmm… hmm… Förhoppningsvis har jag väckt några tankar hos några politiker utifrån min blogg igår kväll. Eller i det som står i inledningen i denna blogg. Förutom det så har jag grubblat vidare på den filminspelning som spansk TV bland annat vill göra av Luciakröningen i kyrkan nästkommande lördag. Jag känner mig betydligt tryggare med att jag sammanförde Manuel med företagarna än att jag sammanförde honom med kommunen! Spanjorerna vill nämligen göra ett reportage om honom här i Sorsele och vad som händer och vad som finns att göra här.

Har jag gjort nåt mera…? Joo det har jag ju faktiskt. Har i dag kontaktat Vision Sorsele angående en idé jag fått hur vi kan sprida en positiv och intressant bild av ungdom och kultur i Sorsele både nationellt och internationellt. I syfte att det finns möjligheter för barn/ungdomar att även kulturellt kunna utvecklas här. Vill presentera den på deras nästa möte för att höra vad de tror om ideén och om de känner för den så hoppas jag att vi tillsammans kan gå vidare. Med ideér och olika kompetenser.

Men sedan tror jag inte att jag tillfört kommunen = oss så mycket mera just i dag. Har inte ens handlat i dag! Det blir lite spännande att i morgon kväll tänka på samma sätt:)

Tack Paul för ditt engagemang:) Och dina tänkvärda ord! Och att du finns just här.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.