Lägg ner Landstinget omgående!

Nu beklagar Peter Olofsson sig för att en folkomröstning kommer att kosta cirka 10 miljoner. Men jag tycker att det var en bra fråga vi skulle få ta ställning till – även om den är irrelevant. Nu måste de väl redovisa vilka besparingar som görs i Åsele och Dorotea! Annars har vi ju inget att ta ställning till:) Men besparingarna bör ju överstiga dessa 10 miljoner fram till valet 2014. Annars är det ju rent idiotiskt att inte återställa sjukvård och ambulans för dessa pengar!

Men är man en tjurig politiker och glatt påhejad av sina äldre partikamrater – ja en är väl kommunalråd i Umeå – så tror man att det bara är att tuta och köra. Så har det väl varit i Landstinget sedan urminnes tider. Men jag tror att efter nästa Landstingsval kommer Peter och Lennart att titta på varandra och undra: "vad var det som hände"! Och det är upp till oss väljare att markera att är man folkvald så ska man även lyssna på folket! Nästa Landstingsval kommer att bli mycket viktigare än vårens omröstning.

Men vad är tio miljoner om vi börjar snegla på tågorganisationen man byggt upp och tågen man köpt in. Och alla extratåg som nu måste köpas in för att de 12 från Alstom inte fungerar så bra i vårat klimat. Hur mycket kostar denna lekstuga oss skattebetalare!? Och hur länge ska de få hålla på?

Det är väl inte speciellt svårt att förstå att Landstinget blöder. Har läst flera kommentarer där man menar att det är bara att höja skatten för att vi ska kunna behålla vår sjukvård. Jag tycker att man i stället bör titta över sina verksamheter och avveckla sådant man inte har kompetens att utföra. Och vad blir då kvar? Precis…AVVECKLA LANDSTINGET Å DET SNARASTE!!!

Lägger in en kopia från Norrtågs hemsida i dag torsdag den 14 februari. Där det är trafikstörningar har man satt in bussar! 

Trafikläget gällande Torsdag 14 Februari


Uppdaterad 14 februari kl 16:30

Umeå - Örnsköldsvik – Sundsvall

Störningar, se nedan

Sundsvall - Östersund – Trondheim

Störningar,se nedan

Umeå - Vännäs

Störningar,se nedan

Umeå - Lycksele

Trafiken går enligt tidtabell

Umeå - Luleå

Störning, se planerade avvikelser.

Luleå - Kiruna

Trafiken går enligt tidtabe

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>