Tillbaka…

…efter nästan 14 fantastiskt härliga dagar tillsammans med mina barn i den sydligare delen av vårt fantastiskt vackra land. Vädret var verkligen med oss också.

Har försökt följa vad som hänt här i norr och det har varit något hela tiden: dödsskjutningen i Umeå, Rock Out Wild vid Nalovardo, folkomröstningen som är i antågande, förslag till gratis körkort till invandrare i glesbygd, bärplockare som tilldelas bilar med körförbud. Det var mera också men kommer inte på det just nu. Det första jag dock kollade på när jag hade igång datorn eller via mobilen var ute på nätet var Kinnas och Ingrids bloggar. Det slog mig någon gång när jag såg Rapport, Aktuellt eller TV4-nyheterna att dessa två borde dagligen få en minut tillsammans och berätta sådant de bloggar om. Vilken kontrast till de nyheter som redovisas! Och vilken marknadsföring det skulle vara för Sorsele! Helt orealistiskt men tanken gick genom mitt huvud:)

Dödsskjutningen i Umeå får vi väl avvakta för att höra vad som egentligen hänt. Har sökt info hur det gick för Rock Out Wild i år men inte hittat någon. Hoppas innerligt att det blev ett ”plusår”. Ekonomiskt alltså.

Det skrivs nu en hel del om folkomröstningen som komma skall. Ska man rösta ja eller nej?! Jag har tagit upp detta tidigare och som jag tolkar frågeställningen så går det inte att rösta ja eller nej. Om man värnar heltäckande sjukvård och ambulanser i länet överhuvudtaget alltså. Ifall att det är fler än jag som känner detsamma så tycker jag absolut att man ska gå och rösta blankt. I min värld vore det en seger för demokratin om låt oss säga 60% av de röstberättigade går till val och merparten röstar blankt. Då visar man engagemang i frågan och att man inte accepterar VLL:s styrning! Både ja och nej legitimerar den politik S och Mp driver. Som jag ser det alltså!

Marie Linell-Persson är chef på Arbetsförmedlingens avdelning för integration och etablering.Hon föreslår gratis körkort till invandrare i glesbygd för att de ska bli kvar!? Intressant synpunkt hon har där. Vilka garantier finns det att de blir kvar efter att de fått lära sig hjälplig svenska och fått ett körkort? Hur rättvist blir det gentemot de som växer upp i glesbygd och kanske vill försöka bli kvar? Jag förstår inte varför våra politiker i Sverige ropar efter utländsk arbetskraft när 8 till kanske uppemot 15% svenskar är arbetslösa beroende på hur man definierar arbetslöshet. Varför engagerar politikerna på riksnivå sig inte i glesbygden? Hur mycket av glesbygden har våra ledande politiker upplevt? Där någonstans tycker jag att Glesbygdsverket ska fokusera sitt jobb. Alltså se till att Reinfeldt, Borg och alla andra ”Stockholmare” inom politiken får komma ut och uppleva den glesbygd de har det övergripande ansvaret för!

Varför är det alltid en massa tjafs när bärsäsongen ska igång och det tas in tusentals utländska bärplockare? De utrustas med körodugliga bilar. Boendet är under all kritik för vissa. Utländska bärplockare strömmar väl in i landet för att förhoppningsvis tjäna ihop en del pengar utifrån sin situation samt försörja sina uppdragsgivare. Det finns till och med politiker som anser att de tar bort förtjänstmöjligheter för oss svenskar. Och kanske framför allt för de som är arbetslösa. Skulle vara otroligt intressant att se någon statistik på hur många svenska arbetslösa som drabbas av att det finns konkurrens om bären!  Personligen tror jag inte att våra svenska arbetslösa väller in i skogen under bärsäsongen.

Nu börjar semestrar vara över och jag var lovad svar på några frågor jag hade till vårt kommunalråd efter semestern. Så jag hoppas att svaren snart dyker upp:)

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.