Rönnbäcken

Gruva i Rönnbäcken, 25 km söder om Tärnaby, och hundratals arbetstillfällen. JA DET BEHÖVS VERKLIGEN! Vilket lyft det skulle vara för både arbetstillfällen, skatteintäkter, infrastruktur och så vidare.

Det finns dock en kollision med samerna, med turistnäringen, med närboende och med miljön! Ingen av oss som finns lite på avstånd kan skapa oss en riktig uppfattning om hur de påverkas!

Storumans kommun, Länsstyrelsen och regeringen är positiva till en fortsatt utredning av nickelfyndigheten. Tillstånd till tre bearbetnings-koncessioner är nu beviljade av regeringen. Så nu kan man börja gräva sönder marken om jag förstått saken rätt.

”Nickel Mountain AB ägs till 100% av IGE Resources AB (publ) genom dotterbolaget Nickel Mountain Resources AB. Nickel Mountains fokus är att utveckla gruvprojektet Rönnbäcken, 25 km söder om Tärnaby. Fyndigheternas värdeinnehåll är främst nickel och kobolt.

Tänk om det ändå varit Boliden Mineral AB som varit intressenter. Det skulle ha känts mycket mera seriöst!

Vad händer när/om Nickel Mountain Resources AB går i konkurs under en eventuell gruvbrytning i Rönnbäcken? Vem är då ansvarig för sanering och återställande? Knappast IGE Resources AB! Det är två juridiskt skilda företag. Blir det Storuman kommun då? Eller går staten in? Vem har i dag det praktiska – inte juridiska – ansvaret att sanera och återställa vid Blaikengruvan? Är det Sorsele kommun? Eller kanske Storuman kommun som marknadsförde Blaikengruvan som ”sin”? Eller ska de dela på det? Går staten in?

Bifogar slutligen en länk till kommunikén angående IGE Resources AB:s årsstämma 2013. http://www.ige.se/pressreleases.aspx?r_id=795090

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.