Valrörelsen är nu i full gång. Del 1

Dock inte lokalt. Det brukar bli veckan före valet. Tyvärr brukar det vara älgjakt då också. Men det är ganska förutsägbart vad ALLA lokala partier vill satsa på: vård, omsorg och skola. Dessa tre ting som bara är ett måste för kommunerna!

Vad som är mera intressant är den regionala och den nationella valrörelsen. Och alla dessa ”SIFO- undersökningar”.

Det finns dock ett parti som skiljer sig från de övriga! Sverigedemokraterna märker man väldigt lite av. Alltså rent POLITISKT. Dock inte medialt. Hur ska deras ledning kunna presentera någon form av helhetspolitik när partiets huvudfråga (enda fråga?) är invandrarpolitik. Deras verbala, sociala och demokratiska kompetens verkar vara väldigt primitiv! Finns det något som talar för att deras kompetens inom ekonomi, vård, utbildning, välfärd, skatter, turism, utveckling och allt annat som politik handlar om inte befinner sig på samma nivå? De enda rubriker de lyckas skapa är hur personer utesluts ur partiet på grund av språkmissbruk mot invandrare och andra som inte passar in i deras mönster samt våld och hot i olika former! Hur länge kan Åkesson sitta kvar innan han måste avsätta sig själv?

Personligen är inte jag heller för den invandrarpolitik Sverige har. Men vi ska absolut ta emot flyktingar anser jag! Kvotflyktingar (man ska ha passerat FN:s flyktingorgan UNHCR och blivit godkänd), familjer på flykt samt ensamkommande barn. Tydligen är det så att i hela världen så finns det endast 25 länder som tar emot kvotflyktingar. Varav Sverige då är ett. Det borde absolut vara fler länder som tar emot kvotflyktingar! Det ligger ju under FN.

Ensamkommande flyktingbarn låter ju i sig lockande att stötta. Och det ska vi självklart göra anser jag! Initialt får kommunerna full täckning för sina kostnader. Men efter två år tar dock det statliga bidragsgivandet slut. Även om det verkar vara tänkt att det ska räcka i tre år!? Samma sak gäller väl för kvotflyktingarna?

Sedan kan den stora ”smällen” komma för kommunerna! När det är dags för återföreningarna med barn som fått asyl i Sverige. Då är det helt och hållet kommunens ansvar att ta hand om dem. Allt från boende till ekonomi, utbildning och så vidare.

”Barn har rätt att återförenas med sin familj

Barn har enligt barnkonventionen rätt att vara med sin familj. Därför försöker svenska myndigheter hitta barnets föräldrar eller någon annan vårdnadshavare. Sökandet efter anhöriga pågår samtidigt som Migrationsverket utreder barnets asylansökan. Målet är att familjen i första hand ska kunna återförenas i hemlandet. Om familjen befinner sig i trygghet i något annat land kan återföreningen också ske där. Om det inte är möjligt att återförenas någon annan stans kan barnets familj få uppehållstillstånd i Sverige. Om familjen får uppehållstillstånd eller inte beror på vilken typ av tillstånd barnet har fått. Här kan du läsa mer om vad som händer om barnet inte får uppehållstillstånd och måste återvända”. Källa Migrationsverket.

Den flyktingpolitik som bedrivs i Sverige har många brister anser jag! Allt ifrån hur staten ekonomiskt stöttar kommuner som ”ställer upp” till hur personer kan bli utvisade! Eller så får vi fel information av media. Men alltför ofta så sker det utvisningar precis som att SD skulle sitta vid makten! Gamla och sjuka utvisas till sitt hemland där ingen verkar ta emot dem! Fängelse och tortyr kanske väntar. Och barn kan också skickas iväg ”vind för våg”. Man har en känsla av att det är lite Kalle Ankas Jul när utredarna är i farten. Ni vet den där sekvensen när tomten tar upp dockorna och sätter ett OK i rumpan på dem. Som parentes kan jag säga att jag är förvånad att just den sekvensen överhuvudtaget får visas i svensk TV. Sover feministerna i Sverige 15.00 på julafton? Det var bara en parentes som sagt var:)

Jag är otroligt besviken på samtliga partier, förutom SD då, att man inte har mera flyktingpolitik i sin framtoning. Vågar man inte? Eller vad är problemet? För alla partier måste ju förstå att väljarna vill att flyktingpolitiken ska bli betydligt bättre – och tydligare – än vad den är i dag! Det visar ju definitivt SD med sina väljarsiffror!

Ifall att du som läser detta har SD som ett alternativ när det är dags att gå till val i höst så ber jag dig att tänka efter minst 100-200 gånger innan du lägger din röst på dem. Stirra dig inte blind på att de, liksom du, vill rensa gatorna från folk med annan hudfärg! Sjunk inte så lågt!!! Det har hänt otroligt mycket sedan vikingatiden! Även efter Hitlertiden! Men allt är inte bra. Så långt är jag med!

Ska vi inte hellre lägga lite kraft på att ställa betydligt högre krav angående flyktingpolitiken på V, Mp, S, Fp, KD, C och M. Eller om vi hårddrar det – S och M. Till syvendes och sist är det ju ändå de som valet handlar om. Att de sedan behöver hjälp för att nå majoritet blir ju lite ”kohandel”.

Alliansen verkar ska bestå över valet men hur blir det med S? De kommer knappast att få egen majoritet så vilka ska de kohandla med? Kommer de verkligen att ta avstånd från V? Knappast! Ett vänsterparti som verkar anse att om en får köra BMW ska alla få göra det. Det är bara att höja skatterna! Speciellt för de som förser den kommunala sektorn med ”friska pengar”! Är inte det lite åt S-hållet också? Dock verkar de ledande inom S ha förstått att företagande är otroligt viktigt för att skapa dessa ”riktiga pengar”.

Mp är liksom SD lite fanatiker i sitt tänk. I sin vision att skapa en ”renare värld” är ju miljöpartisterna beredda att offra glesbygden. Man jobbar till exempel stenhårt för att höja skatterna rejält på fungerande drivmedel och att få ut så många vindsnurror som möjligt i glesbygden/vildmarken! Dessutom har man här i Västerbotten allierat sig med S inom Landstinget för att riktigt ta kål på glesbygden! TÄNK SJÄLV:)

SD är det absolut sista alternativet – om överhuvudtaget något alternativ – som något av de övriga partierna vill samarbeta med för att få majoritet! Ett samarbete ska absolut inte jämföras med att de får vara med och ibland vara utslagsröst i vissa frågor i riksdagen.

Jo det kommer åsikter om Alliansen också så var bara lugn:)

Självklart tycker inte alla som jag så det är bara att komma med ”rättelser” eller kommentarer:)

3 kommentarer

  1. Johan Andersson

    Visst är SD i mångt och mycket ett enfrågeparti men å andra sidan är frågan om invandring en av dom viktigaste och som radikalt påverkar det svenska samhället. Man kan också se det mot bakgrund att SD är ett ganska nytt parti där lång erfarenhet från olika politiska områden saknas och då får man helt enkelt kopiera vad någon annan tycker och sen forma om det lite. Men jag tycker i det fallet att även MP i så fall är ett enfrågeparti och om deras intensioner faller in så hamnar bensinpriset på kanske 40 kr litern. Vi har också partiledare som säkert säger sig vara emot mobbing men som i ett annat sammanhang inte kan tänka sig vara i samma TV-studio bara för att en i studion (Åkesson) TYCKER annorlunda.
    När det sen gäller ensamkommande flyktingbarn så är detta ett enda stort bedrägeri för du tror väl inte att en utfattig tonåring boende i en jordhåla i Afghanistan tar sig genom hela Europa ända till Sverige. Så snart de fåt PUT så brukar deras ”döda” anhöriga vakna till liv och jag förmodar att du känner till begreppet ”ankarbarn”. Jag tror också att du förstår att vi aldrig kommer att få ned arbetslösheten om vi importerar mestadels helt outbildad arbetskraft i nuvarande omfattning. Det kommer också över tiden att tynga ned vårt sociala skyddsnät med resultat att omfattande skattehöjningar erfordras och det kommer inte folket att acceptera så det kommer att leda till en kvalitetsförsämring i stället. Vi har också en generell försämring av skolresultaten och ingen verkar våga tala om varför. Sen har vi alla upplopp, billbränningar och inte minst skottlossningar. Om du tror att dessa huliganer är intresserade av arbete eller utbildning så tror du fel.

    SD kommer att få ungefär 15% vid nästa val och undertecknad kommer INTE att rösta på dom. Se deras framgångar som ett vägval eller protest för alla de som är missnöjda med nuvarande blockpolitik. Sen att det faktum att försvaret skall utplånas till förmån för bistånd till länder som är väl beväpnade och bejakar väpnade konflikter. Kina såväl som Ryssland är mottagare av svenskt bistånd.

    Slutligen så ser jag inga positiva effekter av flyktingmottagningen i Sorsele kommun utan de driver omkring på huvudgatan år efter år utan att producera något förutom kostnader. Inledningsvis utgör de ett tillskott men är ändå en kostnad som vi alla får vara med och finansiera. Ett undantag är asiaterna som är företagsamma och säljer mat i sin lilla vagn vid stationen. Denna länk kan ge en fingervisning om vad allt handlar om http://www.swedensmostwanted.se

    • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

      Hej Johan. Skoj att du skriver:) Jag tror det är viktigt att våga börja prata lite ”öppet” om just invandringen. På arbetsplatser pratas det säkert men inget som kommer upp i dagen. Våra politiker måste inse att något inte är bra på den fronten.

      Jag tror vi tänker ganska lika ang. invandrarfrågan. ALLA partier måste engagera sig i den och inte bara lämna den åt SD! Jag tror liksom du att SD kommer att göra ett för dem fantastiskt bra val. På grund av övriga partiers ”ointresse” att lyfta frågan. Jag tror även att staten måste ta ett större/längre ekonomiskt ansvar för våra flyktingar. Det tror jag skulle bli en bromsande effekt och kanske skulle det också göra att man blev lite mera noggrann vilka som ska få stanna eller inte.

      Som det nu är så lämnar man ju över allt åt kommunerna efter ett par år. Men det är tydligen det som politiken i allmänhet går ut på i dag. Mer och mer lastas på kommunerna. Vi har ju vård, skola och omsorg. Och numera även sjukvården.

      Däremot tror jag som motsats till dig att för Sorsele finns det positiva effekter med dem. Det är många som har jobb just tack vare detta. Och de första åren gick väl kommunen även plus utifrån bidragen från staten. Hur det ser ut med just den delen av ekonomin har vi ingen aning om i dag. Men jag kan tänka mig att det är minus för kommunen där. Dock ska arbetstillfällena och de skatteintäkter som det skapar även räknas in anser jag. Tyvärr var det ju en kaotisk start i Sorsele!!!

      Jag tror inte att de ”tar” speciellt många jobb av oss infödda. Tar de inte många jobb som många svenskar inte vill ha? Jag vet faktiskt inte men det är den känslan jag har iaf.

  2. Johan Andersson

    Nej, jag tror heller inte dom tar några jobb från lokalbefolkningen och de flesta förefaller vara s.k. lönebidragsjobb vilket innebär att skattebetalarna får stå för en stor del av notan. Nu plockar de bl.a. varor på ICA vilket inte är särskilt konkurrensutsatt. Och visst skapar dom arbete i form av handläggare, socialarbetare, polis, skola etc. men det är inga jobb som är producerande utan endast tärande vilket i slutändan också skall betalas med skattemedel. Jag är helt övertygad om att INGEN politiker kan eller vågar visa upp en kalkyl offentligt. Jag skulle också vara nyfiken att se var notan hamnade där de ensamkommande vandaliserade inredningen på sitt boende härförleden för sexsiffriga belopp. Jag är dock glad om jag har fel i allt jag här påstår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.