Så var då allt överspelat!?

Någon hacker har hört av sig till Västerbottensnytt och tagit på sig att det är han som skrivit mailet i Lennart Holmlunds namn! Dagen efter att det blev riktigt jobbigt för Lennart!? Västerbottensnytt antyder att avsändaren hade ett syfte men…”- Vad det är kan jag inte gå in på. Vi vet vem som ligger bakom mejlet och personen hade ett klart syfte, säger Anders Bäckström”. Anders Bäckström är webbansvarig hos Västerbottensnytt. Svt har bett Lennart Holmlund om ursäkt och Lennart Holmlund själv polisanmäler händelsen. Och nu läggs fokus på vk.se och annan media om hur omfattande denna typ av hacking är.
Så då är alla nöjda!? Nääääääääääää…………

Kvarstår är ju att källan själv (Holmlund) förnekade definitivt inte mailet som var skickat till svt. Han minns att han var på hockey och att han skickade mailet. Hockeyn var på måndagkväll. Då bör han väl ha mailat via mobilen!? Men mailet till svt var, som jag förstått det, skickat på tisdag morgon. Satt Lennart Holmlund kvar på arenan då? Det är kanske förklaringen till att Umeå kommuns it-personal inte hittar just det mailet. Fast de kanske måste ha det så att även hans mail via mobilen går genom @umea.se. Jag har ingen aning. I intervjun kände han i alla fall inte igen ”ung” i ordet ”ungjävel”. Så det skyllde han på en felstavning. Dagen efteråt visar det sig att han inte ens har skrivit mailet utan det är någon hacker på Flashback som tagit på sig det!? Förvirringen blir total!!! Om han skrivit ett mail på måndagkväll under hockeymatchen är det ju konstigt om det anlänt till svt på tisdag f.m.!

Och nu ligger medias fokus på hur vanligt det är att hackers skickar ut fejkade mail! Jag får inte ihop detta!!!

Ifall att detta verkligen har varit en hackning så måste media fram med tydliga bevis. Det räcker inte med att man skriver att ”någon” hört av sig och tagit på sig detta. Har någon känd i något syfte utnyttjad Lennart Holmlunds namn och ställt honom i dålig dager ska självklart den personen framträda och förklara sig offentligt. Och det måste ske omgående i media så att Lennart Holmlund snarast rentvås om nu fallet är så!

Kan det vara så att de i intervjun pratar om två olika mail. Lennart pratar om det han skickade från ishallen på måndag kväll och Västerbottensnytt engagerade sig i det mail de fått till sig på tisdag morgon. Men det är bara min teori. Och då är det av oerhörd vikt att svt kollar upp om de fått något mail av Holmlund under hockeymatchen! För det är i alla fall det han refererar till.

Men det får vi nog aldrig veta! Nu är det överspelat och så kommer det nya händelser. Jag blir fruktansvärt besviken och bekymrad ifall media lämnar denna händelse så här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>