Även hjärncellerna gick visst i pension:(

Är det fler än jag som följer Peter Olofssons blogg? Det blir lite ensidigt och enformigt när han hela tiden framhåller den goda vård som VLL tillhandahåller trots att han (VLL) får för lite pengar från alliansen. När ska den karln börja rannsaka sig själv och sitt partis sjukvårdspolitik? Är det bara sjukvården som gör att VLL (S+Mp) har det ekonomiskt jobbigt? Det finns ju en opposition i VLL. Har de överhuvudtaget insyn i hur pengar inom VLL fördelas?

Hur mycket har fiaskot med Projekt Balans kostat? Den övrig ekonomin måste väl oppositionen också ha insikt i!? Och nu inför valet är det väldigt viktigt att det offentliggörs!!! Om inte så kan man omgående lägga ner Landstingsfullmäktige för där bör väl allt redovisas!? I dag kan man läsa att Robertsfors får tillbaka sin ambulans!? Undrar hur Rastad, Olofsson, Ylipää m.fl. tänkte när de startade upp detta ”projekt”. Utan risk- och konsekvensanalys eller överhuvudtaget ekonomisk analys som det verkat! Varför blev det inte en akutbil i Robertsfors? Mig veterligen är Åsele de enda som drabbats av akutbil i vårat län. Om så är fallet (rätta mig om jag har fel) kan man väl undra varför då?

Men så till mina hjärnceller (överdrev lite nu – menar ju båda två) som inte verkar fungera längre. De följde nog med en själv in i pensionen.  I Vilhelmina har MAN ju aviserat för en eventuell flytt av distrikssköterskemottagningarna. Och slå ihop det till en om jag förstått saken rätt. Min fundering är vem som ansvarar för sådant. Kommunen eller VLL? Politiker eller tjänstemän?

I dag skrev allas våran Peter Olofsson följande i sin blogg: ”Nyheten om eventuella förändringar för distriktssköterskemottgningarna nådde oss socialdemokrater i landstinget samtidigt som andra, via medierapporteringen. Det bygger på den ordning vi har inom primärvården med vårdval. En lagstiftning införd av alliansregeringen som bygger på att just minska det politiska inflytandet och tillse att det blir mer privata inslag.

Ärendet har varken beställts eller beretts av politiken.

Borgerliga politiker har gått ut och anklagat socialdemokraterna i landstinget för att ligga bakom detta förslag. Det är alltså inte sant, utan det handlar om verksamheten själv som försöker hitta nya lösningar”.

Vk skrev i dag följande: ”

Landstinget avvaktar planerna på förändringar av de två distriktssköterskemottagningarna i fjälldalarna i Dikanäs och Saxnäs. 

VK berättade tidigare om att Västerbottens läns landsting planerar en förändring rörande sköterskefilialerna i Dikanäs och Saxnäs. Förändringen skulle innebära en sammanslagning och flytt av filialerna till Stalon, och utökat öppethållande till fyra dagar i veckan. Nu meddelar landstinget att de skjuter på ihopslagningen och söker andra lösningar.

– Detta har varit föremål för en del spekulationer och oro. Vi kommer därför att se över möjligheterna till personalsamverkan med Vilhelmina kommun för att om möjligt behålla båda filialmottagningarna, säger primärvårdschef Håkan Larsson.

Ingen förändring av mottagningarna görs tills vidare i avvaktan på dialog med kommunen”.

Ljuger karln oss rakt i ansiktet eller är det jag som inte fattar! Ifall någon annan förstår så förklara gärna vad Olofsson skrivit i sin blogg länk Tack på förhand.

Mina två hjärnceller fattade inte heller hur Edward Riedl tänker angående Inlandsbanan. Nu har han ”satt ner foten” i riksdagen. Han kommer att jobba (lobba) för en upprustning av inlandsbanan så att man kan öka belastningen från 20 till 22,5 ton. Vilket enligt honom skulle innebära att skog- och malmtransporter skulle möjliggöras. Då undrar jag var den ska lastas och var den ska lossas? Hur tänker han logistiken? Det är alltså Inlandsbanan detta gäller!!! Har jag missat något eller kan man se något gemensamt för våra politiker?

En av fördelarna med alla våra professionella (avlönade) politiker är att de i alla fall håller nere arbetslöshetssiffrorna!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>