Bekymrad – dubbelt upp!

Tänk att så många politiker (ja inte från Sorsele naturligtvis:) från många olika partier lägger ner så mycket energi och tid att blogga om SD. Det är ju ett missnöjesparti som förutom extrema nationalister/nynazister drar till sig oerhört många ”svensson” som mest är missnöjd med Sveriges flyktingpolitik. Jag fattar inte varför inte ett enda annat parti kan göra en större valfråga av den! Vågar man verkligen inte? Ifall att alla partier tydligt klargjorde hur de anser att flyktingpolitiken i Sverige ska vara så tror jag att SD mest skulle ha kvar sina extrema nationalister/nynazister. Där partiet en gång startade! Och då skulle det bli ett betydligt mindre parti!

Sedan har vi väljarna. Blev riktigt bekymrad när jag läste en kommentar under vk.se/vilhelmina som ni kan läsa nedan

”lärare 45 timmar?

45 timmars arbetsvecka, jo man tackar! Ni jobbar 35 timmar varav hälften är planering.
Ni är lediga 12 veckor per år men klagar på för mycket att göra. En lösning vore att ta bort ett par veckors ledighet och istället jobba så skulle ni nog hinna med. Men ajaj vad arga ni blir om man säger det till er. NI behöver denna ledighet. Tänk att alla andra yrken i världen är såå mycket lättsammare än lärarnas så vi behöver endast 5 veckor… Ja min årsarbetstid (då jag faktiskt arbetar) är över 2000 timmar men jag har ju så lätt jobb jag. Jag blir bara trött på försvartalen man får varenda gång.

Pappsen”

Först tänkte jag att detta är bara en provokation för det har varit skrivet lite om ämnet tidigare. Och det har lagts fram fakta och länkar. Men tänk om det är på riktigt och det finns många ”pappsen” som ska gå till valurnorna i september. Hur röstar sådana personer som totalt blundar för verkligheten!? Och röstar utifrån vad?

Oavsett om ovanstående kommentar är seriös eller ej så har jag en känsla av att många – hur många har jag ingen aning om – men många kommer att rösta utan att egentligen veta vad man röstar på. Ekonomi, privatiseringar, skola, välfärdsfrågor och flyktingpolitik borde alla partier inför detta val tidigt göra till riktigt stora valfrågor. Tyvärr har alltför många politiker på olika nivåer gått samma retorikkurs vilken går ut på att smutskasta motståndaren i stället för att förklara vad man själv vill åstadkomma. Och framför allt HUR! Det tycker jag är beklagligt och förklarar kanske lite varför många ”Svensson” i sitt missnöje röstar på SD och att ”pappsen” inte har koll på mycket när de står i vallokalen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.