Fotbolls- och politikhuliganer

Det slår mig att det i dag finns stora likheter mellan fotboll och politik. Det finns huliganer och våldsbenägna extremister på båda ”planerna”. I det ena fallet tar man till våld för att man anser att människor håller på fel lag. I det andra fallet tar man till våld för att människor politiskt tycker annorlunda än en själv! Det här måste bara vara ett jättestort SAMHÄLLSPROBLEM!!!

Det finns ju vad jag förstått rätt goda kartläggningar av huliganer – både bland fotbollshuliganerna och inom politikens huliganer. Hur försörjer de sig? Hur ser deras sociala liv och miljö ut?

Jag lider något så oerhört med den fyrabarnsfamilj vars far blev mördad på väg till fotbollsmatchen i Helsingborg i dag. Spontant känner jag att Allsvenskan borde läggas ner. För i sommar i alla fall. Nu fattar jag att det inte skulle fungera rent ekonomiskt för klubbarna. Fast å andra sidan så om en vecka så är detta glömt för de flesta utom den drabbade familjen och huliganerna kan fortsättningsvis få hålla på med sina ”lekar”. Och politikerna (Edward Riedl) står bara och tittar på och hänvisar till att detta är i första hand idrottens problem att lösa!!!

”Det är nu hög tid att städa bort läktarvåldet.” skriver han. Jag blir så f-b när politiker – våra folkvalda – låter så arroganta! Om det vore så lätt att man bara ”städar” bort det så borde väl det var gjort för länge sedan!? Och varför har man inte ”städat” inom sitt eget politiska våld? Man kanske sitter och väntar på att dessa huliganer/extremister till höger och vänster snart ska mogna och ”starta eget”!? Vilket säkert många redan kanske gjort. Men jag är inte säker på att alla har F-skattsedel.

Tänk att det i dagens Sverige finns riksdagspolitiker som för att på offentlig plats ”diskutera” med någon som avviker från deras egen förebild beväpnar sig med järnrör. SJUKT!!! Och tänk att det överhuvudtaget finns personer som röstar på ett sådant parti! Ännu sjukare kan jag tycka!

Vart är vi på väg? Och risken känns överhängande att våldet både inom sport och politik kommer att eskalera. Vem har det övergripande ansvaret för att det är som det är?

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.