Blir Mp överflödigt nu?

Nu verkar världens koldioxidproblem vara löst! Amerikanarna har tydligen lösningen länk

Dessutom skulle dessa bilar kunna bidra till en otroligt ren elproduktion i världen. Tänk er Blaiken med omnejd som nu är totalhavererad av vindkraftverk. Och mera ska det bli!!! Samt de andra höjderna i vår hitintills vackra kommun som ska vandaliseras av profithungriga företag!

Alternativet till dessa vindsnurrekolosser vore väl att till Blaiken till exempel köra upp ett par tusen sådana bilar som omnämns i artikeln. Nästan 400 hästkrafter per bil kan väl driva rätt stora generatorer!? Vilka i sin tur kan leverera ström till nätet.

Jag ser ett litet problem bara – motorerna behöver själva ström för att kunna generera ström. Men jag antar att de skulle kunna producera mera ström än vad de förbrukar så det är bara att koppla kablar från generatorn tillbaka till bilbatteriet så laddas det hela tiden. Är det inte ungefär samma med vindkraftverken? Eller…?

Finns det någon kunnig som kan räkna på detta? Det skulle seriöst vara intressant att veta om det skulle funka.

Min förhoppning är att Sorsele kommun från och med nu drar i handbromsen vad gäller tillstånd till etablering av vindkraft. Den verkar dessutom inte vara lönsam just nu eftersom elpriset är relativt lågt!!! Inte ens med subventioner om jag förstått saken rätt. Men rätta mig om jag har fel.

Att överlåta våra fantastiska naturvärden till andra vilka förstör desamma utan någon större ekonomisk vinning för kommunen tycker jag är mycket besynnerligt! Med större ekonomisk vinning menar jag rena pengar till kommunen förutom de relativt få arbetstillfällen det ger lokalt. Vi ligger i Sverige i topp vad gäller bidrag till Världens barn. Kan inte vår välgörenhet till övriga världen få räcka med det? Måste vi även donera vår del av ”Europas sista vildmark” till de som vill sälja energi utomlands?

Man var mycket klokare förr i tiden. Då satte man upp väderkvarnar där de behövdes!!! Man förväntade sig inte att få energin från någon annan. I dag pratar man ”solidaritet”! ”Vi upplåter vår natur till dessa vinstsökande svenska och utländska företag vilka har en förhoppning om att vindkraft kommer att bli en lönsam produkt i framtiden. Och förhoppningsvis får någon från Sorsele jobb där”. Så känner jag att våra politiker tänker initialt utan tanke på framtiden! Det ligger en Blaikengruva i vår kommun som färskt exempel på hur fel det kan bli!!!

Vad säger ni Sorselepolitiker? Är den totala kommunala intäkten så stor att den betalar den ”våldtäkt” som sker på vår fina natur? Eller är det av solidaritet till övriga världen ni ställer er positiva till denna ”våldtäkt”!?

Dum fråga kom jag på själv. Vi har ju inga politiker som offentligt kommunicerar med oss väljare! Följdfrågan blir ju – finns det i Sorsele några politiker att rösta på i höst? Jag kommer då inte att rösta på någon politiker som med bara namn finns på någon valsedel!

Har tagit upp detta tidigare och jag tycker det är beklämmande att i denna kommun finns det inte en enda politiker som vill/vågar ta ställning till saker och ting offentligt. Vad är problemet kan man undra? Varför detta hemlighetsmakeri för vad man står för som politiker? Vilka väljare förväntar man sig?

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.