Landstingsvalet = viktigast!?

Röstar man S, V, eller Mp till Landstinget har man legaliserat ”Projekt balans” och Landstingets ”samarbete” med kommunerna. Ett samarbete vilket väl i praktiken är att man överfört mycket av kostnader och ansvar på kommunerna!? Det är inte bara glesbygden som är drabbad – NUS har väl stängda avdelningar för att man inte kan föra en personalpolitik så att folk vill jobba där!

Jag tror att om S, V och Mp skulle vinna Landstingsvalet så kommer det att försämras ännu mera inom sjukvården! Då kan Olofsson och Winroth peka på att väljarna har gett dem förtroende för Projekt balans och alla nedskärningar och överlastningar på kommunerna som är gjorda under denna mandatperiod. Då kan man köra vidare på det spåret. DETTA FÅR BARA INTE SKE!!!

De politiker som styr Landstinget styr även över Region Västerbotten med alla deras verksamheter (kultur, infrastruktur, turism, utveckling med mera). Detta system tycker jag personligen är helsjukt!!! Fullkomligt idiotiskt!!! Kolla denna länk!

Region Västerbotten är alltså även involverad i vård- och omsorg!? Detta var nytt för mig…

Jag har förfasats över Peter Olofssons (S) blogg där han hela tiden beklagat sig över att det från staten utdelas för lite pengar till Landstingen och att allt blir bra ifall att (S) med bihang i riksdagsvalet får majoritet. Det säger allt om hans ledarskap: han och Winroth har utifrån samma förutsättningar som andra Landsting lyckats placera Västerbotten i den nedre delen på listan hur Landstingen i de olika regionerna placerat pengar i sjukvården.

Vågar man gissa att kulturen (Umeå), Region Västerbotten, Norrtåg med mera…alltså hela den gigantiska organisation och administration man har under sig ”tär” på länets sjukvård.

Någon som förstått det här ”avtalet” han varit runt/skickat runt och tecknat med (S)-kommunerna inför kommande val? Röstfiske på samma sätt som inför Landstingsfullmäktige där beslut om Projekt Balans skulle tas? Jag fattar hur som helst inget!

Jag tror att många väljare inför detta val är mera insatt i politik än vid föregående val. Själv är jag då det. Men alltför många är inte det. Och då blir det slentrianröstning vilket inte är bra om man ser till demokrati och vårt eget bästa.

Min förhoppning är att förutsättningarna inför valet 2014 diskuteras på arbetsplatser och i andra forum. Och det allra viktigaste för oss Västerbottningar tror jag är Landstingsvalet. Den röst vi lägger där ”drabbar” oss på alla plan och inom alla områden  – inte bara sjukvården! Och förhoppningsvis att några av dessa slentrianröstare också förstår vikten av att bryta (S)-monopolet som varit i Västerbottens läns landsting i en evighet.

Det finns absolut ingen garanti för att något blir bättre med Alliansen, som är det andra alternativet, men kan vi bryta (S)-monopolet så ser även våra politiker – alla partier – att vi som väljare ställer krav och vill ha valuta för våra skattepengarna!!!

 

En kommentar

  1. Per-Axel Persson

    Mitt intryck är att du är avsevärt mera fanatisk än vad jag är. Jag grundar åtminstoner mina synpunkter på fakta och erkänd vetenskap. Du, du lever ”i din lilla värld” utan, som det verkar, nämnvärd kontakt med den bistra verkligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.