Varför inte bara gå i säng och inte bry sig?!

Jag reagerade starkt på att VK (Ingvar Näslund) släcker ner en persons blogg där personen, en Kd-politiker i Bjurholm, moraliserar och väldigt tydligt ger sin åsikt om det här med homosexualitet. LÄNK – bläddra till bild 2 för att läsa bloggen.

Skrev en kommentar till artikeln:

”Lennart Vilhelmsson har på sin blogg på vk.se uttryckt sig diskriminerande mot den homosexuella rörelsen. Det är inte förenligt med de regler som följer med att blogga hos oss, säger Ingvar Näslund”.

Jag håller fullständigt med Näslund angående hur Vilhelmsson uttryckt sig. Men jag ställer mig oerhört tveksam till att Vilhelmssons blogg stängs ner! Nu kan Näslund självklart hänvisa till de bloggregler som gäller på VK.

Men vad är demokrati? Ska jag som enskild individ inte offentligt få uttrycka MINA åsikter? Oavsett hur avskyvärda andra uppfattar dem. Jag ser det som positivt att politiker Vilhelmsson (Kd) uttrycker det han står för. Många fler politiker borde göra det och inte offentligt bara ha åsikter vilka de tror passar väljarna. Det blir lättare för oss att gå till val då!!!

Åkesson åker landet runt, flera varv för SD, och på torgmöten får han säga vad han tycker. För dessa möten krävs det ett uppbåd av poliser på varje ställe. Nu kan ju inte VK ”stänga av” honom men personligen tycker jag att han är en mycket större fara för Sverige eftersom även han står för samma värderingar som Vilhelmsson vad gäller homosexualitet/HBTQ.

Dessutom anser jag att det florerar betydligt värre saker under Tyck till på vissa orter med rent personliga fula påhopp som dock INTE har med sexualitet att göra.

Så min undran är vart gränsen för demokrati och yttrandefrihet i Sverige ska finnas utifrån VK:s perspektiv? Jag tycker det är väldigt tråkigt att bloggen släcks ner. Skulle varit oerhört intressant att följa kommentarerna där! Och hur Vilhelmsson skulle bemöta dem.

Undrar om min blogg blir nästa som stängs ner av VK om jag skriver att JAG tycker det är vansinne att förbjuda tidelag!? Eller att JAG tycker att romernas tiggeri i Umeå är förknippad med brottslighet? Fast det har väl Lennart Holmlund redan skrivit och inte blev hans blogg avstängd så det är nog ok! Som JAG uppfattade det så var Lennart Holmlunds inlägg direkt diskriminerande mot tiggarna (romerna) men VK hade tydligen en annan uppfattning där. Intressant om Lennart Vilhelmsson eller någon annan uttryckt sig som Holmlund gjorde!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.