Heja Rossanna Dinamarca

som igår i riksdagen bar en t-shirt med texten ”SD = RASISTER”  i samband med att Sverigedemokraten Björn Söder blev utsedd till andre vice talman.

Hon har ju helt rätt och det är väl ingen hemlighet eller nyhet för någon som följer med i nyhetsflödena. Förutom att hon fått ta emot en massa skit i sociala media – ” De skriver att jag är en hora, slyna, fitta, idiot, stolpskott, fascist och saker i den stilen, säger hon” så verkar hon nu även vara polisanmäld för förtal. Skulle inte förvåna mig om hon blir dömd. Om inte annat för kränkning. Så illa är det i Sverige i dag anser jag. Men inte blir Björn Söder dömd för förtal eller kränkning utifrån sina uttalanden på sociala media. Och ingen annan av ALLA dessa SD-anhängare som på grund av hur de uttryckt sig och betett sig heller för den delen. De som nu media lyckats identifiera – de skriver ju mestadels anonymt på Avpixlat och andra sociala media – har fått lämna partiet för att rädda Åkesson och hans klan.

Nu ska Björn Söder företräda Sverige i egenskap av riksdagens andre vice talman. Det här är helsjukt!!! VART ÄR SVERIGE PÅ VÄG?

Ifall att någon SD-anhängare läser detta och tycker att jag är en ”hora, slyna, fitta, idiot, stolpskott, fascist och saker i den stilen”  så innan ni kommer med sådana kommentarer så kolla upp hur många som blivit ”uteslutna” ur SD och varför. Och ta framför allt reda på hur Björn Söder uttryckt sig och betett sig. På bilder från slutet av 90-talet ses han skaka hand med en tysk SS-veteran i samband med ett av Sverigedemokraternas möten. Varför då? Och hur har han uttryckt sig i diverse sociala media? Och grunna lite på varför Jimmie Åkesson lägger ”dimridå” över sin klan. Hur var det Hitler började? Efter det kan jag eventuellt tänka mig att åtminstone läsa era kommentarer.

Den som av rent missnöje med andra partier i detta val röstade på SD har personligen bidragit till att vi nu har denna politiska situation i vårt demokratiska Sverige. Jag hoppas innerligt att de är många och att de inför valet 2018 – eller inför ett eventuellt nyval – tar sitt sunda förnuft till fånga.

 

 

8 kommentarer

  1. Bojas

    Hej CAO. Du gör mig förbryllad om det du skriver om SD. I din blogg 15 sept så är du väldigt positiv till SD i kommunvalet. Har du nån kunskap om politiken som dom ska ha i kommunen som vi andra inte vet? Är du kritisk i riksdagsvalet men positiv i kommunvalet? Jag vill varken ha SD i det ena eller andra. Bara en stilla undran

  2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

    Hej Bojas. För att uttrycka mig i klartext så anser jag liksom de flesta andra att SD-kärnan är rasister, egoister och lever i en värld just före andra världskriget någonstans. Men jag tror att flertalet väljare ”blundar” för detta eller har inte själva den insikten och väljer SD eftersom man inte hittar något annat parti som, på ett för gemene man, tar upp det här med flyktingpolitiken på ett seriöst sätt. Det räcker inte med att säga att ”vi ska öppna våra hjärtan för alla som vill hit”. Skall man konkurrera med SD angående flyktingpolitiken måste man lägga fram konkreta argument.

    Jag tror absolut inte att majoriteten av de som lagt sin röst på SD är rasister på samma sätt som själva kärnan och viss svans i partiet. Mest missnöjd med andra partier anar jag. Hur som helst så eftersom vi i Sorsele nu har ett mandat i KF som är SD:are så tycker jag det är jätteviktigt att hon får komma till tals och att de övriga lyssnar på vad hon har att säga. Det kan kanske ge någon väckarklocka till övriga partier. Eller förståelse varför någon valt SD i stället för något annat parti. Som jag förstått det på mandatfördelningen så kommer hon inte att kunna påverka några beslut.

    Observera att jag har absolut inte röstat på SD i något av de tre valen – kommer heller aldrig att göra det. Men jätteroligt att du hörde av dig och ställde din fråga. Vet inte om du fått svar du är nöjd med men jag har i alla fall försökt:)

  3. Mr Cool

    Nej, denna gång håller jag inte med dig eftersom att sitta i vår riksdag förpliktar och där skall man uppvisa vett såväl som etikett. Björn Söder i all ära men jag är helt övertygad om att många andra heller inte har fläckfritt förflutet. Vi hade ju t.o.m. en justitieminister som tummade på lagstiftningen och gillade småtjejer (Geijeraffären). Tänk om ledamöter börjar springa omkring med T-shirt med texten ”V = kommunism = icke demokrati”? Du nämner vidare att medlemmar i SD uttryckt negativa åsikter om sina medmänniskor men funderar inte på hur många i V uttrycker hur man skall hantera ”kapitalistsvinen”. Jag är helt övertygad om att samtliga partiledare tar starkt avstånd från mobbing samtidigt som dom inte kan vara i samma TV-studio som Åkesson bara för att han TYCKER annorlunda. Det Reinfeld egentligen menade var inte att vi skall öppna våra hjärtan utan han menade egentligen plånböckerna och det har vi gjort tillräckligt. Jag har många bekanta som är välutbildade, begåvade och fulla av empati samt utger sig för att var toleranta. Men nu talar samma personer om NOLLTOLERANS mot dom som tycker annorlunda! Slutligen har jag funderat varför dessa antirasister ofta är noga med ursprunget då dom skall köpa hund eller häst. Då duger inga gatukorsningar precis.

    • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

      Hej Mr Cool. Vad bra att vi inte alltid tycker lika:) Då blir det ju en diskussion och man får andra infallsvinklar (om man är mottaglig förstås). Du har en jättepoäng i din kommentar och jag kan bara hålla med i mångt och mycket. Men JAG tycker ändå det är lite skillnad på många av de ”skandaler” som våra ”vanliga” politiker visat sig vara inblandade i och hur många SD-politiker/anhängare UTTRYCKER sig. V-extremisterna är för mig lika bedrövliga som H-extremisterna.

      Jag tror inte Björn Söder på något sätt ändrat sin uppfattning nu som andre vice talman. Han själv säger att nu måste han börja tänka sig för hur han uttrycker sig och får överlåta ”åsikterna” till andra.

      Verkar som att det eventuellt även kan bli en rasist i justitiedepartementet. ”Järnrörsmannen” Ekeroth! Känns väl så där tycker jag.

      Jag förstod inte slutet på din kommentar. ” NOLLTOLERANS mot dom som tycker annorlunda! Slutligen har jag funderat varför dessa antirasister ofta är noga med ursprunget då dom skall köpa hund eller häst. Då duger inga gatukorsningar precis”.

      För mig är det en självklarhet att vara ”antirasist”. Renrasig = inavel? Kanske därför SD är så starka i glesbygden. Vad vet jag:)

      Nu är det hockey som gäller:) Fortfarande 1-1 SAIK-FBK

  4. Stefan Spets Arleij, Arkeolog & Konstvetare

    Detta är GROVT FÖRTAL vilket är ÅTALBART och jag hoppas hon får lagens strängaste straff.

    • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

      Hej Stefan. Nja jag tror inte hon får lagens strängaste straff. Det blir kanske dagsböter. Vad blir det för straff för SD-anhängarna/politikerna som på t.ex. Avpixlat förtalar och gör rent rasistiska påhopp på olika folkslag? Borde väl bli samma straff för Dinamarca som för dem tycker jag. Känns ju lite suspekt att eventuellt få en ”järnrörsman” i justitiedepartementet nu. Visst representerar han samma rasistiska parti som andre vice talman?

  5. Bojas

    Bra med dig , man får svar. Inte får man det av andra bloggare. Men jag undrar, hur kan man då göra politiken lokal, ”bakom” ett missnöjesparti. Jag har då varken sett eller hört nåt om deras politik.Vad vill dom lokalt. Man kan ju inte fråga berörd politiker via nätet,och hemma brukar vokabulären vara försvinn jävla utlänning. Så har vi fått höra när afrikanska gäster besökt oss. Partiet bara profilerar sig på att stoppa invandring. Och vad är invandring? Från EU-länder, norden, krigsflyktingar, osv. Kvotflykting är ju nåt annat. Sen har ensamkommande barn, Vilka ska inte vara välkommna? Och hur ska man stoppa dom? Rent praktiskt, skicka tillbaks vart? Nej jag tycker att SD väljer invandrare/flykting pga hur solbruna dom är.

    • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

      Hej igen. Det är precis dina funderingar jag också har, och nu – i kommunpolitiken – blir det till att ”bekänna färg”. Vad står SD i Sorsele för? Är man bara emot invandring eller finns där något annat också?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.