Tack Länsstyrelsen

”Nu i december sa länsstyrelsen nej till vindkraftverk i Norrbäck och motiverade det bland annat med höga naturvärden samt att det skulle påverka upplevelsen i det nu bildade reservatet”. (vk.se)

… DET SKULLE PÅVERKA UPPLEVELSEN i det nu bildade reservatet. Se där. Nu går till och med Länsstyrelsen ut med att vindkraft PÅVERKAR UPPLEVELSEN! Negativt kan man ana varför de vill stoppa etableringen.

Min fundering är om upplevelsen av dessa gigantiska snurror bara påverkar om man befinner sig inom ett reservat? Hur påverkas befolkningen i närliggande byar? Hur påverkas turistnäringen? Hur påverkas inflyttning?

JAG HAR INGET SVAR…bara funderingar (till Marcus med flera). Det finns konstigt nog ingen publicerad forskning omkring detta.

Det enda ”utredningar” visar på är att personer reagerar olika beroende på vem man är och vad man är ute efter. Är man ute efter sol, bad, party, utförsåkning och liknande störs man inte av snurrorna på samma sätt som de som söker naturupplevelser. Fast boende och de med fritidshus i närheten kan uppleva det negativt. Så har jag tolkat det jag kunnat läsa mig till.

Fortsättningen på mina funderingar är om Sandselehöjderna ligger i områden med ovannämnda aktiviteter eller inom området naturupplevelse.

VARFÖR FINNS DET INGET INTRESSE FRÅN VÅRA LEDANDE POLITIKER/TILLIKA MARKÄGARE ATT KOMMA UT OCH PRATA MED OSS SOM ”DRABBAS”?

 

 

 

3 kommentarer

  1. Ove

    Hej.
    Jag är ganska övertygad, om nu vindkraft var så fantastiskt bra för byggden inte hamnade den hör uppe. Då skulle allt vara i södra sverige. Sedan kan man ju fundera över varför det inte byggs några runt Stockholm? Blir roligt när alla bolag gått i konkurs och markägarna själva måste städa undan verken när dom slutat fungera. God jul på dig.

    • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

      Ja det finns frågetecken som man enligt vissa tydligen inte skall bry sig i. God Jul själv Ove.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.