Min röst är mer värd….

…om jag INTE röstar! Den slutsatsen drar jag utifrån resonemanget av vissa politiker angående folkomröstningen. Nu ”tar de ansvar” och går emot folket som engagerat sig i omröstningen där nej blev 5,1% större än ja av 62,5% röstdeltagande. Vad tar de ansvar för när de inte har en aning av effekterna (eller blundar för) hur detta kommer att påverka närliggande byar? Tar de ansvar för att dessa snurror försvinner om cirka 30 år? Det handlar alltså om kommunen från Sorsele (Giltjaur) och söderut. Tar de ansvar för den fantasibudget vänstern presenterade i SorseleAktuellt inför omröstningen?

Vattenfall är lite desperata i sitt uppdrag de har av staten – vindsnurror bland annat ska ersätta kärnkraften. Motståndet mot vindkraftsparker i söder, där behovet av elförsörjning är störst, är kompakt. Därför fokuserar man på glesbygden – oavsett avstånd till behovet. Miljövänligt – knappast! Dessutom erbjuder man en miljon extra till den ekonomiska föreningen bara politikerna ser till att det blir ett ja. Kallas inte sådant för muta? Har man sådana problem att få etablera vindkraftsparker även i glesbygd så tyder väl det om något på deras desperation. Vore vindkraft ett vinna/vinna för Vattenfall OCH kommuner så skulle vi aldrig hamnat i den situation vi befinner oss i nu. Glesbygdskommuner skulle stå på kö ifall att detta på sikt vore en vinst!

Skulle vara mycket intressant att se hur våra politiker ställde sig till folkomröstningen ifall att gruppledarna för (V) och (C) inte vore markägare. Nu är det tyvärr en utopisk tanke.

Jag gick inte till vallokalen i förra kommunvalet på grund av att det fanns ingenting för mig att ta ställning till. Blir det ja i KF kommer jag aldrig mera att gå till ett kommunval i Sorsele eftersom jag och alla andra ”nejröstare”, vilka var i tydlig majoritet, nu fått veta att de som inte röstade på något konstigt sätt är mera värda – tas större hänsyn till – än vi som röstade!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>