Vad händer politiker???

Den 4 maj ska ni behandla vindkraftsfrågan utifrån remissen den 25 april. Menar ni på allvar att ni hinner skapa ett relevant underlag i denna stora fråga på 9 (nio) dagar? Förhoppningsvis ska inget beslut tas.

Inger, Lilian, Görel, Kristina B, Kristina N, Urban, Ingemar, Robin, Nina, Kjellan, hur tänker ni angående dessa 220 meters höga vindsnurror som enligt er ska förgylla kommunen från Sorsele (Giltjaur) ner till Sandberget? Kan ni titta oss Sorselebor och era väljare i ögonen och förklara vad som blir positivt respektive negativt för kommunen? Nä jag trodde väl det!

- VET ni hur vindkraftsetableringar totalt sett påverkat liknande glesbygdskommuner?

- VET ni vilka effekter det har på turistnäringen

- VET ni vilka effekter det har på inflyttning/utflyttning

- VET ni hur det lågfrekventa ljudet kommer att påverka de intilliggande byarna (upp till ca 10-15 km avstånd)

- och så vidare

Att hoppas att det ger många nya jobb åt Sorselebor och att det blir inflyttning är vad ni TROR/HOPPAS på. Hur har det blivit i andra kommuner? Vattenfall håller fram Fredrika som ett gott exempel. En privatperson jag kontaktade menade att det var på sin höjd två inflyttade varav åtminstone den ene då var skriven på annan ort. Arbetarna såg man inte till mera än när de förflyttade sig mellan servicebyggnaden och arbetsplatsen. Mat tillagades i servicehuset och storköp gjordes utifrån. Nu är detta inget ”underlag” – vad en privatperson uttryckt. Era tjänstemän kan få fram ”riktiga” sådan underlag. Ge dem uppdraget!

Hur kan ni rösta ja till något som ni inte vet effekterna av?

Ni lutar er mot en helt inaktuell översiktsplan, vilken andra kommuner sett sig nödvändiga att revidera, och mot vissa partiledare som ”styr upp er”. Det här är skrämmande för demokratin!

Att ”ta ansvar” innebär också att man kan ta till sig av vad de som valt er tycker. Jag tänker självklart på resultatet av folkomröstningen. Att ”ta ansvar” utan något som helst underlag och köra över en majoritet i en folkolmröstning är oerhört ansvarslöst!!!

Utifrån den situation ni nu befinner er i, utan något som helst relevant underlag vilket kommer att vara likadant den 4 maj, borde ni ha kurage att rösta utifrån helt eget tyckande. Jag kan inte tänka mig att alla av er ovan uppräknade känner stolthet av att ta ett så stort och avgörande beslut för vår kommun UTAN ett ordentligt underlag.

Ni som ser det miljövänliga kan väl grubbla på hur miljövänligt det är att Vestassnurror som tillverkas i Danmark (jag antar det är sådana som ska hit) ska transporteras genom hela landet, etableras här för att sedan skicka energin till södra Sverige och utlandet! Det krävs en helhetssyn på det här med det miljövänliga!

Kära politiker i Valliansen, Sorsele. Den dagen ni kan försvara ert JA till vindkraft genom en väl genomarbetad konsekvensanalys som pekar på något positivt och en reviderad vindkratsplan tror jag att de flesta av oss kan acceptera det! ”He begrip je ju att he e bra” är inget underlag!!!

Något genomarbetat underlag har ni absolut inte fått fram till den 4 maj 2016. Och tjänstemännen ska ta fram den! Inte era politiska ledare i (V) och (C). Det som sker nu är fruktansvärt genomskinligt inte minst med tanke på hur vårt kommunalråd uttryckte sig: ”jag har misslyckats med min ja-kampanj”!

För kännedom så vet forskningen inget om det lågfrekventa ljudet i dag. En enda anledning till att rösta nej den 4 maj är DETTA oavsett vad era två partiledare anser! Men det finns så mycket mera som ni också kan ange som anledning till att rösta mot partiet/alliansen! Hur ser ni på DETTA?

 

 

 

2 kommentarer

  1. Jonas Forsgren

    Nu tror jag att det extrainsatta KS bara ska besluta om de ska göra en analys eller inte. Och hur den i så fall ska göras. En grupp borde utses för att bestämma omfattningen av konsekvensanalysen. Ska nya kraftledningsgator tas med? De tas inte upp i Vattenfalls MKB.Ska behovet av reglerkraft tas med?
    Att det borde vara en oberoende och kunnig person borde vara en självklarhet.

  2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

    Tack för den infon (tron) Jonas. Jag misstänker också att det måste bli något sådant och inget beslut som ska tas. Men man vet aldrig:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>