LÄGG NER LANDSTINGEN/REGIONERNA NU!!!

NU FÅR DET VARA NOG! Våra totalt inkompetenta Landstingspolitiker i egenskap av arbetsgivare ”ropar” nu efter Storregioner för att klara sitt eget skinn = sin personliga skattefinansierade höga lön. Att höja landstingsskatten för att dyrt kunna köpa personal på grund av att man är totalt värdelös som arbetsgivare känns som väldigt bortkastade skattepengar. ”Sjuksköterskor ges uppemot 60 000 kronor i bonus om de skjuter upp sin semester, visar TT:s kartläggning”! Ska sånt här trams få fortgå i all evighet?

Dessa inkompetenta arbetsgivare kan inte skapa en arbetssituation för sina anställda så att de vill jobba kvar och tvingas därmed till exempel lägga ner diverse avdelningar med följd att det blir överbeläggningar på andra. Personalen går på knä och en del slutar. Svårt att anställa nya p.g.a. den bedrövliga arbetssituation (inkl. lön) man erbjuder. Att människor till och med dör på grund av att personalen inte hinner med löser man enkelt genom en Lex Maria. INGEN behöver stå till svars för någonting. Vem är ytterst ansvarig inom VLL? På till exempel en privat byggarbetsplats görs det utredningar och om något brustit så får någon chef lida för det. Inom VLL räcker en Lex Maria och man lovar att åtgärda. SJUKT!

Så kommer semestertiderna och personalen ser en ventil i mörkret. Hur löser våra inkompetenta politiker det? Jo de erbjuder massvis med pengar om någon orkar offra sin mycket välbehövliga semester. Tänk att det är det enda de kan erbjuda – pengar! Fast det är klart – de befinner sig så långt från verkligheten och ser själva enbart makt och pengar som belöning. De förstår inte människors arbetssituationer och det obehag det invärtes skapar att inte räcka till i sitt jobb! Samma gäller våra lokala politiker som ska vara arbetsgivare för skola och omsorg. Någon fler än jag som reagerar på sambandet mellan tre oerhört viktiga samhällsfunktioner, vilka i dag inte fungerar, och vilka som är arbetsgivare?

Finns inte pengarna så höjer man bara skatterna för folket. Det är vi skattebetalare som i vanlig ordning får betala för våra inkompetenta arbetsgivare – politiker. Blir något bättre för ”de drabbade” eller för personalen? NÄÄ!!!

”Jamen det är ju inte deras fel – det är ju statens fel som ålagt dem orimliga krav” kanske en del menar. Jag kan hålla med där. Staten – våra rikspolitiker, regering/riksdag, borde för länge sedan insett detta och återtagit kommandot.

Nu vill man försämra det än mer för den enskilda människan (skattebetalaren) – men förbättra den för våra politiker och byråkrater med STORREGIONER!! Samma personer som inte klarat av sin lokala/regionala roll som arbetsgivare kommer att bli bättre om man får jobba ihop med likasinnade! Verkar det rimligt? Ett helt gäng inkompetenta arbetsgivare i egenskap av politiker kommer att kämpa MOT varandra för att själva få sitta i residensstaden!  Vad händer efter att t.ex. Östersund utsetts som residensstad för Norrland? Hur reagerar politikerna i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik, Umeå, Luleå t.ex.?

Jomen Östersund är väl det mest logiska – därefter Lycksele om man ser till förhållandet kust, inland och fjäll. Och det är väl det som är meningen med en storregion – HELA regionen ska vara i fokus. Det tvivlar jag på att den blir ifall en kuststad skulle bli residensstad. Jag tvivlar överhuvudtaget på en storregion – Norrland!

Mitt förslag:

– förstatliga vård, omsorg och skola

– behåll nuvarande, egentligen redan allt för stora regioner ytmässigt här i norr

– behåll Region Västerbotten men med personval vart fjärde år (istf till Landstinget)

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.