Så har då rapporten kommit

”EKONOMISK KALKYL OCH KONSEKVENSANALYS AV VINDKRAFTSETABLERING I SORSELE KOMMUN”.

Det är rubriken på Kontigos presenterade rapport. Detta är INGEN konsekvensanalys och därmed inget för våra politiker att ta ställning till! Man skriver själv att: ”En fråga som bör diskuteras är också på vilket sätt som en vindpark skapar negativa effekter på näringslivet. Frågan är i sin omfattning en utredning i sig, men utifrån de underlagsmaterial som Kontigo tagit del av är vår bedömning att det i synnerhet är besöksnäringen som befarar att en vindpark i kommunen kommer påverka deras verksamhet negativt”.

Man kan undra varför man presenterar en rapport byggd på antaganden när det finns facit från Blaiken (närmast) och andra orter!?

Vad har Blaiken genererat Sorsele kommun?

Vad har till exempel Stor-Rotliden genererat Åsele kommun?

Hur påverkas turistnäringen?

Hur påverkas inflyttning/avbefolkning?

Ljudets påverkan och utsträckning?

Att denna rapport är en beställning som INTE får belysa någon negativ effekt är hur tydlig som helst!!! Snacka om genomskinligt och bortkastade kommunala pengar!

Nu är det bara att hoppas på att våra politiker inför beslutet bortser från partipiskan och är rakryggade nog att ta egen ställning i frågan. Absolut inget nytt har framkommit i rapporten – inga svar på de frågor som ställts av oss tvivlare. Varför kan man undra. Varför man anlitat Vindkratscentrum, vilka jag anser vara part i målet, förstår jag bara inte.

Nu skall man återigen gå till beslut – fortfarande utan ett relevant underlag. BEKLAGLIGT!!!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.