Vad händer nu?

Ja med vindkraften förstås:)

Nu har det varit semester och knäpptyst. Ja förutom en ”Kommunbo” som engagerat sig på Tyck till, Sorsele. Men vad händer förutom det?

Förvaltningsrätten ska ta ställning till en överklagan. När svaret kommer vet jag inte men tycks ha läst någonstans att KF ska få ta del av något i september. Stort frågetecken där! Det ska hur som helst bli mycket intressant att se hur Förvaltningsrätten ställer sig till jävfrågan. Nu tycker jag personligen inte att man kan se lokalpolitiker som jäv i fall att de på sikt eventuellt kan få ekonomiska fördelar om Allmänningen också kommer att involveras. Hoppas att man från Förvaltningsrätten fokuserar på de tre-fyra personer som är direkt jäviga. Det känns mest intressant att få klarhet i.

Sandselehöjdernas vind, ekonomiska föreningen, verkar i alla fall inte oroa sig för att det inte ska byggas vindkraft. Och de har ju viss insikt kan man kanske påstå. I torsdags hade de sammankallat till en extrastämma på grund av ändring av styrelsens sammansättning och val av styrelsesuppleant för allmänheten.

Föreningen registrerades redan 2013 med Lillselebränna 190 som adress (offentlig uppgift). Hur finansieras föreningen undrar jag? Jag tvivlar på att det enbart är medlemsavgifter. Får de föreningsbidrag från kommunen och/eller sponsras de av Vattenfall. Skulle vara väldigt intressant att veta. Någon som vet får gärna höra av sig. Enligt kallelsen i SorseleAktuellt bjuder man på middag. Dessutom har man lokalhyra. Vilka övriga kostnader har man i verksamheten? Täcker medlemsavgifterna det?

Hur som helst…Vattenfall verkar inte så säkra på utgången efter den turbulens som våra politiker skapat i kommunen, tillsammans med Vattenfall själva och Vindkraftscentrum. Ni kan själva läsa det HÄR

Personligen hoppas jag på örnarna. Det vore den absolut bästa lösningen på vindkraftsproblematiken i Sorsele. De skulle, till motsats till våra politiker, göra så att majoritetens vilja går igenom! Örnarna skulle helt enkelt kunna upprätthålla demokratin – vilket våra nuvarande styrande politiker inte är intresserade av.

Och efter den katastrofalt dåliga/överdrivna ”utredningen” som presenterades måste bara nejsidan ökat radikalt! Det skulle vara intressant om den presenterats före folkomröstningen. Jag menar bara att det jag hört är att flera ja-sägare även ifrågasätter ”utredningen” och börjar ana ”ugglor i mossen”.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.