”Matnyttigt Göteborgsbesök”…

…skriver Umeås kommunalråd Hans Lindberg på sin blogg.

Syftar han på den goda mat han och alla andra kommunpolitiker fick på oss skattebetalares bekostnad när de besökte Västra Götalandsregionen för att lära sig av dem hur man skapar ”Storregioner”.

Mig veterligen är inget ännu bestämt angående storregionen Norrland – är det inte under utredning? Men våra politiker vet kanske mera än vi. Eller är det som vanligt med våra Umeåpolitiker i spetsen – man ser mera makt och pengar som målet!? Och fler jobb till kompisarna. Var det inte därför som Region Västerbotten (läs Region Norrland) skapades? En vision som sprack på grund av att de tre övriga länen (två iaf) backade ur. Varför gjorde man det??? Men vi skattebetalare i Västerbotten ska fortsättningsvis försörja detta ”uppbröstade” Region Västerbotten.

Varför åker man till Västra Götalandsregionen för att lära sig hur en sådan region byggts upp INNAN det överhuvudtaget är klart att det ska bli en storregion Norrland?

Det skrivs att tanken är att det skall bli verklighet redan 2019. Det kan jag inte tro! Så många avhopp som redan skett inom den interna regionala politiska grupp som planerar för detta talar väldigt mycket emot att man politiskt kommer att få ihop det på så kort tid. Kan man inte komma sams om vilken ort som ska bli residensstad? Jag tror att det politiskt största problemet kommer att finnas där! Sedan tillkommer folkopinionen – ja även från vissa politiker/partier – att detta är vansinne.

Hur ska fyra Landsting (nästan halva Sverige) där alla går med negativt resultat genom en sammanslagning kunna visa på plussiffror? Dessutom med samma inkompetenta politiker och än flera av deras partikompisar som kommer att tillkomma för att fylla alla nya ”stolar” som kommer att behövas? Har vi inte fått nog av detta politiska maktvansinne redan? De klarar ju inte av sitt eget Landsting/nuvarande region!!!

Vi offrar både skattepengar och våra liv till förmån för dessa inkompetenta politikers välstånd!!! I stället för storregioner borde det tillsättas folk som begriper hur sjukvård och anställningar fungerar och skall skötas/vårdas. FÖRSTATLIGA VÅRD, OMSORG OCH SKOLA SNARAST!!! Och tillsätt kompetent personal som kan leda verksamheterna på ett professionellt sätt. Kompetens ska självklart gå före partitillhörighet! Därför ska inte politiker vara involverade i dessa tre livsviktiga samhällsfunktioner. Det behövs kompetenta personer som kan få bort detta vansinne med kostsamma stafettläkare/sköterskor genom att erbjuda bra löner och bra arbetsförhållanden. Och i Västerbotten ska Region Västerbotten bort!!! Alla deras verksamheter kan självklart fortlöpa utan denna otroliga overhead som vi skattebetalare ska försörja! I och med skattehöjningen kommer man förmodligen att anställa några fler kommunikatörer! Tror inte att vi kommer att se någon skillnad i primärvården.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.