Lever vi i Byråkratien!? Och inte i Sverige!

Så beklämmande…så beklämmande…återigen så beklämmande. Kanske 12 000 kanske 15 000 utvisade personer befinner sig kvar i Sverige/Byråkratien.

Jag syftar på att politiker först nu efter fredagens händelse reagerar på att så många utvisade personer inte lämnat landet. 12- 15 000 som fått ”order” och inte lytt dem och i stället gömmer sig i landet. Hur tänker man från baksidan av skrivbordet och datorn? ”Du får inte uppehållstillstånd i Sverige och du har från och med nu fyra veckor (eller vad det kan vara) på dig att lämna Sverige”. Förutsätter man att personen följer denna rekommendation. Det är ju inget tvång som jag har förstått det. Alltså ingen som fysiskt ser till att personen/erna lämnar landet. De får ett papper i hand och en muntlig framställan av byråkraten bakom skrivbordet och datorn vilken i sin drömvärld anser att nu har hen gjort sitt. Vad som händer med den utvisade skiter man fullständigt i! Om det inte är ett litet barn eller någon sjuk åldring på 80/90 år. Då utvisas de med tvång!!! Kan det vara så svårt att se till att män mellan till exempel 15-60 år i samband med utvisningsbeslutet fysiskt skickas ut ur landet?

Med häpnad hör man nu politiker häpna inför att vi har så många som olagligt finns i Byråkratien. VAD HAR VI POLITIKER TILL?

I slutet på 1980-talet hade vi en stark S-politiker vid namn Göran Persson, sedermera statsminister, som byråkratiserade skolan mer eller mindre på egen hand. Det skulle finnas rektorer till förbannelse och de som hade utbildat sig till lärare skulle minsann lära sig att dokumentera och redogöra för skolledningen och föräldrar hur man undervisade varje enskild elev. Följden blev att undervisning blev kraftigt lidande för man hade fullt upp med dokumentationer och rapporter. Och inte minst telefonsamtal hem till föräldrar. PISA rapporterna talar sitt tydliga språk.

Inom sjukvården har läkarna och sjuksköterskor fått samma ålägganden, De skall själva lägga ner sin dyrbara tid utifrån deras kompetens till en massa byråkratiskt trams.

Nu är det polisens tur. Hur bra blev denna omorganisation skapad av byråkrater!? Facit ser vi alla som fortfarande har kvar lite av sunt förnuft! Alltså vi som inte är politiker eller byråkrater på annat sätt. Jag som vanlig medborgare/väljare har länge förstått att våra väljbara politiker egentligen inte är kapabla det ansvar de skall bära. Jo det finns undantag och då tror jag betydligt mera på jordnära kommunpolitiker i glesbygd än akademiker som professionella politiker i städerna och på riksnivå.

Tyvärr är det ”akademikerna” och i dagsläget de där förbaskade miljömupparna (under 4% strecket enligt senaste undersökningar) som styr landet Byråkratien. Man lägger ner mycket mera tid, kraft och engagemang på att skapa nya skatter än att rensa/säkra landet utifrån de möjligheter man faktiskt har.

Det är bara att gratulera Sverigedemokraterna. Inte på grund av deras förträfflighet utan på grund av alla andra partiers tafflighet och fokus på byråkratiseringen.

Att dra slutsatser av blivande Regionkommunen är inte speciellt svårt!

VÄLKOMMEN TILL BYRÅKRATIEN!!!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>