100 000 kronor för en helg!

Så mycket kan en hyrläkare kosta! Vem betalar? Jo vi skattebetalare.

Jag gillar inte att vi har privata företag som för ut sina vinster ur landet för att undkomma skatt. Det gör inte vänstersidan i politiken heller.

Men än mer avskyr jag att våra skattemedel ska försörja totalt inkompetenta politiker (vänstersidan) som bara är verbala och totalt saknar kompetens för att till exempel driva sjukvård. Jag menar självklart Landstinget! Den meningslösa kostnad vi skattebetalare står för, för att ALLA dessa personer med ”rätt” politisk färg ska ha en försörjning – en månadslön som är avsevärt högre än vanligt folk – får mig att må illa. Mycket mer illa än att privata verksamheter med fungerande verksamhet går med vinst.

Verksamheter där arbetsgivare inte kan skapa bra förutsättningar för kvalificerad personal till bra trivsel och relativt bra lön så att man har en fast personal är dömda att gå under. Landstinget är ett lysande exempel på detta!!! Om det nu inte vore för att vi skattebetalare finansierar deras inkompetens!

Mer och mer blir det klart för mig att de verksamheter som politiker ska styra är för dem inte det väsentliga. Det väsentliga för dem är deras personliga löner och hur många av de sina – politiskt sett – som de kan få in i diverse konstigt benämnda tjänster och diverse utredningar. Till helt vansinnigt höga löner! Som vi skattebetalare ska stå för. När vi sedan behöver hjälp/vård finns det inte personal till detta! Även om det finns många nöjda kunder som fått hjälp så är exemplen jättemånga på de som inte får det inom rimlig tid.

Hur ser det ut med Lex Maria anmälningar Landsting/Regioner contra privata vårdföretag? Det skulle vara intressant att veta.

Att det är en bedrövlig politisk ledning i Västerbottens Läns Landsting tror jag alla väljare kan hålla med om. Om man nu inte hör till den kategorin som anser att allt privat är skit och att pengar ramlar ner från himlen när de behövs. Ungefär som Jonas Sjöstedt (V) tror att det är. Hör man till den kategorin har man mycket att lära!

Nu ska man sammanföra det mesta i länet under något som ska kallas Kommun Region!? Inklusive sjukvård. Vad blir kvar på Länsstyrelsen mer än samerna och Naturreservat?

Man för ihop Region Västerbotten och Landstinget för att………?

Allt kommer bara att bli mera Umeå fixerat (som jag ser det) och inte blir de några bättre arbetsgivare. Ej heller några ekonomiska besparingar. Det blir ju samma personer men med andra titlar och högre löner. Det är dit våra skattemedel far. Inte till någon utveckling av verksamheter!

Om någon tycker att jag har fel i mina påståenden så kom gärna med kommentar. Påvisa då på vilket sätt skattemedel har utvecklat verksamheterna i Region Skåne, Region Halland och så vidare. Jag lovar att jag ska kolla:)

Skoja bara. Det finns negativa aspekter också vilka måste ställas emot. Vilket ingen skulle lyfta..

Jag önskar att VK å det snaraste börjar förklara för oss väljare vad Kommun Regionen kommer att innebära, vad/vilka vi har att välja att rösta på och hur det har gått för övriga regioner.

I dagsläget vill jag INTE ha en Kommun Region och därför har jag redan bestämt att jag kommer att lämna blank röst. Min önskan är att minst 90% av väljarna gjorde likadant. Vad händer då?

 

 

 

3 kommentarer

 1. Oscar

  Minst 500 miljoner, kommer det nya Kommun/Region huset i Umeå att kosta. Projekteringen är redan igång och kommer att prioriteras i budgeten. Tyvärr aviserar Peter Olofsson att Landstinget, måste skära 50 miljoner per år i budget för vården. Peter Olofsson meddelar att nedskärningar skall ske inom områden där patienterna kommer att drabbas så lite som möjligt.

 2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

  Hej Oscar och tack för den kommentaren. Jo jag läste det.
  Man kan ju undra vilka patienter P Olofsson åsyftar. Men det är ju inga problem. När folk får lida eller något går riktigt på tok är det ju bara att skriva en Lex Maria och lova att det inte kommer att hända igen. Ingen ställs till ansvar för något inom den offentliga sektorn. Kan vara en av anledningarna till att det är så bedrövligt som det är i dag.

 3. Evy Lindström

  Gott Nytt År CarlAxel!Håller fullständigt med dej.Varför måste VLL vara duktigast i klassen?Regeln att upphöra med hyrläkare måste börja samma dag i hela landet för att få slagkraft.Staten måste ta över sjukvården om den ska bli likvärdig i hela landet.Det ska inte handla om hur rik eller fattig en kommun eller landsting är.Landstingen har blivit en stat i staten med precis som du skriver tvivelaktiga tjänstetillsättningar.Lycka till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>