Nu upplever jag att valrörelsen regionalt börjat

Jag börjar med Lennart Holmlund som dumgör sig själv. Till viss del kan jag hålla med honom i hans argument mot Moderaterna. Men varför rannsakar han inte sitt eget parti angåend LSS och Försäkringskassan!? Men utifrån politikers håll så är det alltid föregående regering som ställt till med allt elände så han kanske i sin enfald tror att det är Alliansens fel att våra handikappade personer med anhöriga och närstående fått ett helvete tack vare sparkraven just mot den målgruppen. Det är ju sossarna som skurit i bidragen! Hur kan han gå på Moderaterna att de i sin valkampanj vill minska bidrag och öka motivation till arbete?

Just den frågan är komplex men att tvinga sjuka och handikappade till arbete – oavsett om jobben finns eller inte – är ju oacceptabelt. Vanliga människor förstår konsekvenserna men inte våra politiker. VARFÖR ÄR DAGENS PROFFSPOLITIKER SÅ INKOMPETENTA MED TOTAL AVSAKNAD AV EMPATI?

Visst finns det personer som utnyttjar systemet men i stället för att generalisera och tillsätta dyrbar och långdragen utredning på utredning så vore det väl bättre att fokusera på de som utnyttjar systemet. Kan inte vara svårt att rekognosera dem.

Så till nästa Umeåpolitiker som också dumgör sig själv – Anders Ågren. ”

”Vår gemensamma välfärd är beroende av ett starkt och växande näringsliv. Varje dag fattas nya beslut om var företag ska etablera sig och var investeringar ska genomföras. Inför varje sådant beslut måste Umeå framstå som det mest attraktiva alternativet.

Här finns mycket att göra. Umeå kan även förbättra villkoren för företagare och bli bättre på att skapa förutsättningar för att fler ska kunna våga ta steget att starta eget. Förkorta handläggningstider, inför utmaningsrätt, förbättra dialogen, avveckla osund konkurrens, genomföra mer konkurrensupphandling och sänka kommunalskatten”.

Blablablablabla………….säger han. Det enda konkreta – som iaf jag förstår – är ”genomför mer konkurrensupphandling och sänka kommunalskatten”. Som politiker tror man att billigast är bäst! Vi som lever i verkligheten och får ta konsekvenserna av deras beslut har ett helvete! Hur var det bara med det nya lönesystemet som tjänstemännen köpte in till Umeå kommun? Man borde kunna förvänta sig lite mera av en så högt avlönad proffspolitiker. Men det är den här kalibern på de som skall in i ledningen för Kommunregionen. Jag bävar.

Angående kommunalskatten Anders Ågren: borde inte Umeå kommun höja den för att finansiera ert underskott/lån? Eller hoppas ni på pengar från andra kommuner i och med Kommunregionen varför ni Moderater ser möjlighet att sänka kommunalskatten?

Jag är glad att batterifabriken Northvolt valt Skellefteå före Umeå. Tror att möjligheten att lyckas är betydligt större där. Trots att Norrbotniabanan inte är på plats. Det finns andra och mycket säkrare sätt att frakta gods på än via dagens omoderna järnväg! Med omodern menar jag att man inte klarar av snö, kyla, krock med en ren eller örn utan att måsta repareras. Om järnväg vore livsviktig för etablering av exporterande företag så vore ju Umeå klockrent för Northvolt! Man valde Skellefteå. Varför? Attraktionskraften med Botniabanan uteblev! Fundera på den.

Personligen är jag motståndare till skapandet av Kommunregionen. Tyvärr var inte våra glesbygdspolitiker det. Att politiker från Umeå ska styra de stora och tunga besluten inom länet blir inte demokratiskt. Tvärtom! Och hur kompetenta är de? Det är väl bara att följa hur illa ställt det är inom Umeå kommun och inom Landstinget. Vad tillför nuvarande Region Västerbotten länet? Läste i dag att Olofsfors museum inte kommer att få behövligt bidrag från Nordmalings kommun. Därför har man från Nordmalings kommun bjudit in Region Västerbotten för att göra detta till en regional fråga. Vad innebär det? Jo alla kommuner inom länet skall bidra till det. Och det kommer att bli mycket sådant med Kommunregionen. ALLA KOMMUNER I LÄNET SKALL BIDRA TILL HÄNDELSER RUNT UMEÅ!!! Kvarkentrafiken har man förmodligen finansierat utifrån detta. Någon som hört att man från Umeåhållet (Region Västerbotten) jobbar för att upprusta Inlandsbanan? Nä trodde väl det. Det ligger utanför deras synfält. Som sagt var…jag bävar för framtiden för glesbygden i och med Kommunregionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.