Dagens friskluftsbehov är till slut tillgodosett

turf 3 janJag är inte särskilt duktig på att motionera. Det finns nån Runkeeper-statistik på min facebooksida som påstår att jag tar 1,2 löprundor i månaden. Jag som tror att jag är ute ungefär två gånger i veckan. Men ikväll blev det lite motion.

Vad gör man, halv tio på kvällen, när man sett ett intressant program om Fallingwater (det är inte bara en skiva av Lisa Miskovsky utan även en mycket berömt hus i USA) på TV följt av Aktuellt, och man är ganska mätt efter att ha käkat upp resterna av gårdagens tacos? Tänder bordsbrasan och fortsätter läsa en god bok? Ser om Casablanca, som jag tänkte på igår? Nej. Ut och cykla en timme, 14 km i det vedervärdiga snöslasket, blåsten och kolmörkret, förbi 19 turfzoner och kors och tvärs över ängarna och Nydalastranden, bland annat.

Är alltså rejält uttråkad av vintervädret och har suttit stilla inomhus alldeles för länge och ofta under ledigheten. Men nu kändes det skönt att komma in. Kanske ändå skulle ta en whisky och lite praliner för att neutralisera timmen på cykel.

Turfzoner, det är virtuella platser i terrängen som syns på bilden. De ligger oftast intill stans cykelvägar. De gröna är för tillfället mina och ger poäng till någon konkurrerande turfare tar över dem (vilket skulle ske inom en timme om det var bättre väder). Om man ser en cyklist som kör ut på en gräsmatta, står stilla, eventuellt gloende på mobilen, en halv minut för att sedan snabbt ge sig iväg är det troligen en turfare. I och med den här rundan avancerade jag från ca plats 130 till plats 105 i länet den här turfomgången. Turfandet sker alltså med ungefär samma ambitionsnivå som bloggandet och motionerandet. Länk till Turf för den som vill veta mer! En varning bara – Turf kan vara beroendeframkallande. Den som leder länsligan har över 1000 gånger mer poäng än jag…