Carl Larsson (fp)

Liberal student i Umeå

300 miljoner kronor i sjön?







I samband med Vänsterpartiernas utspel i veckan om att det skall hållas en regional folkomröstning om förbifart Stockholm, så sades det att projekteringen av förbifarten skall fortgå som om den skall byggas fram till och med att folkomröstningen hålls. Detta för att om alternativet med att bygga förbifarten vinner omröstningen så kommer inte vägen att bli mer än mer än några år försenad jämfört med om den skulle byggas så som den är planerad idag.

Detta är bra och helt rimligt eftersom opinionsundersökningar visar att Stockholmarna ser väldigt positivt på förbifarten, men om det nu skulle gå så som V och MP vill och folkomröstningen utfaller så att förbifarten inte skall byggas, då är dessa 300 miljoner kronor som projekteringen kostar helt slängda i sjön.

 Vill de tre vänsterpartierna riskera att slösa bort dessa pengar? Är detta att ta ansvar?

Eller är det så att de vet om att Stockholmarna vill ha förbifarten och att en folkomröstning med mycket stor sannolikhet kommer att visa det? Då är det också helt riskfritt att lägga dessa 300 miljoner på en projektering eftersom vägen ändå kommer att byggas. Då är folkomröstning enbart ett sätt att lösa interna problem inom vänsteralliansen och få V och MP att gå med på att bygga en väg som behövs utan att faktiskt gå med på det.

Läs mer om detta här på DN Debatt i lördags.

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.