kräksjuka

Av , , Bli först att kommentera 4

Ska börja med att tydligt tala om att jag aldrig någonsin, inte under några omständigheter försvarar övergrepp, kränkningar, misshandel och våldtäkter. Så då var det sagt, och håll det i minnet

Man kan nästan dagligen läsa i sociala medier, höra i diskussioner att ” våldtäkterna har ökat” och som det låter uteslutande numera utförs av hitflyttade från andra länder.
Hur mycket sanning det ligger i det har jag ingen aning eller statistik på. Kan vara så, kan vara påhitt, kan vara ett drev, vad vet jag.
Men jag konstaterar att det sker även en övergrepp och våldtäkter i hemmen. I dom Svenska hemmen. Men då blir det en mycket känslig fråga helt plötsligt.

Oavsett så är det förjäkligt.

Men, vad är det som gör att det sällan, typ aldrig i flödet på Facebook, eller vid fikaborden diskuteras de kränkningar och sexuella övergreppen som sker i hemmen.
I den tillvaro som ska den tryggaste av alla världar för kvinnor och barn.
Om ni inte har gjort det förr, så gör det nu. Leta reda på TRESKABLINOLL på Facebook och instagram. Eller följ ”min berättelse”
Ta dej tid och läs vad som sker i hemmen. I varje klass säger statistiken att tre barn blir utsatta hemma. Av pappa, av bonuspappa, av brorsan, av morfar, av farfar, av farbror/morbror, av familjens bästa kompis, av kompisen, ibland är mamman eller kvinnan i huset med på det sjuka beteendet.
Det är så förbannat hemskt att man vill kräkas, inte av vinterkräksjukan utan av äckel och av förlusten av tron på människan, då främst män. Nej jag säger inte att alla män är pedofiler eller våldtäktsmän, men dom flesta pedofiler och våldtäktsmän är män. Äckliga sjuka män. Samt av och till även den äckliga mamman eller nära kvinnan

Små barn som i åratal blir utsatta av någon som anser sig ” stå dem nära”. Som är livrädda för att sova över, eller gå i säng på kvällen, åka på semester eller ha barnvakt. Livrädda för familjesammankomster och andra aktiviteter där dom tvingas möta dessa sjuka människor. Livrädda.

Kanske därför att det är så tyst i frågan. Tyst för att det är chefen, arbetskamraten, pappan, brorsan, kompisen, tränaren, morfar, farfar, farbror, morbror, familjens kompis eller kanske rent av är det Du själv som den där mannen. Det är klart att det då är tyst. För som sagt, tre barn i varje klass ….

#treskablinoll
#minberättelse

Jo , det är säkert någon som anser att jag dömer och har fördomar osv. Till er säger jag
God Jul

Bli först att kommentera

144 är mer än 143

Av , , Bli först att kommentera 4

Bildandet av ny regering del 94
Efter att Alliansen, SD inkluderat bestämde sig för att avsätta statsministern, blockera regeringen och sedan försöka ta makten utan en färdig, säkerställd plan som dom var överens om..dom ville bara skapa en dyr och onödig förvirring tydligen

Socialdemokraterna sa nej till förändringar i arbetsrätten, då har man gett LO veto…Men herregud, om det varit tvärtom hade ju Arbetsgivarsidan, Svenskt Näringsliv fått veto i frågan. Ett parti sprunget ur arbetarrörelsen ska väl bevara arbetarnas rättigheter och inte ge bort till andra sidan
Lika korkat var Aktuellts reporter som undrade varför ”man släpper den frågan till arbetsmarknadens parter” .
..Ja för att det är arbetsmarknadens parter kan frågan och båda sidor har sagt att man ska fortsätta sköta dessa frågor. Politikerna gör er icke besvär
Den här situationen är så löjligt förvirrad och så jäkla onödig
144 är mer än 143
å fem myror är fler än 4 elefanter

Bli först att kommentera

På vems uppdrag?

Av , , 1 kommentar 4

”När makten i fullmäktige inte räcker till, då lyfter Socialdemokraterna in Kommunal i debatten och Kommunal bloggar gärna till Partiets fördel.”

Skriver KDs gruppledare i Umeå. på sin vk blogg ( Veronika Kärr) . och hänvisar till Anton Markebys blogg. Detta utifrån den debatt som pågår i fullmäktige, i nämnder men framförallt i diverse media, både social och vanlig media. Debatt och diskussion kring Framtidens hemtjänst inom kommunen och de privata aktörerna

Googla på LOV och LOU Umeå så hittar ni löpmeter av text i frågan.
Det jag stannar till vid är när man från i detta fall KD går ut med att fackförbundet kommunal skulle blogga till Socialdemokraternas fördel i frågan.
Kommunal är det fackförbund som organiserar de som jobbar inom hemtjänsten och har naturligtvis bildat sig en egen uppfattning i frågan utifrån sin roll och vad deras medlemmar lyft fram.
Fackets representanter kan faktiskt tänka själva och vet när det är dags att kliva in i eller öppna upp en debatt. Det behöver inga politiker tala om för oss.
Ibland sammanfaller våra ideologier och vårt tyckande, med det är ju samma sak på ”eran sida”
Ni talar ju samma språk och har samma målbild som Svenskt Näringsliv

1 kommentar

Vad är det med…

Av , , 1 kommentar 2

De senaste veckorna har jag haft förmånen att vara på en hel del möten eller konferenser.
Förmånen eller inte, det är förresten upp till var och en att värdera
Men hursom, en hel del möten av olika slag som sagt

Å en sak slår mej.
Vad är det för fel på alla dessa mikrofoner, samt hanteringen av dessa

Dunk, dunk på mikrofonen
Hallå, hörs jag?
Är den på?
Hur ska den här sitta, snurra snurra ”myggmikrofonen ” runt huvudet, ska den här vara bak eller fram?
Dunk, dunk, oj nu verkar den fungera
Hallå..
Hör ni mej?
Ta en mikrofon, Du hörs inte..
Vet inte den klipper hela tiden, kanske klarar mej utan
Dunk, dunk,
Är det för högt?
Jag behöver inte någon mikrofon
Jaha, den är inte på
Jaha, den är på
Jaha, ska jag hålla den närmare mun, såhär, blir det bra
Oj, va högt det lät

Jag tröttnar och dunk dunkar huvudet i bordet
Kan vara en ide med en mikrofonkurs, eller att man åtminstone kollar micken innan det är dags, slutar stänga av den mellan varje person eller vad som helst, bara dunk dunkandet slutar

1 kommentar

valet

Av , , Bli först att kommentera 2

De flesta som nekas fortsatt sjukpenning återgår i arbete visar Försäkringskassans utredning
Tror jag det, vad fan har man för val, man tvingas ju tillbaka till någon form av arbete. Hitta nytt eller gå tillbaka till ”ditt gamla”
Vad är valet?
Leva på luft eller bär
Hyran och övriga räkningar ska betalas, mat ska inhandlas
Är man frisk, mår man bättre ?, det borde utredas samtidigt

Bli först att kommentera

Dimma

Av , , Bli först att kommentera 2

Årstiden bjuder på dimma som har svårt att lätta och blir gärna liggande hela dagen…sa meteorologen på tv
Då är jag en dimma

Bli först att kommentera

Då börjar det visa sig offentligt.

Av , , Bli först att kommentera 7

Att som förtroendevald ifrågasättas och kritiseras av medlemmar, icke medlemmar och arbetsgivare det ”ingår som i uppdraget”. Därmed inte sagt att det är okey, verkligen inte, men det går att ta till en viss gräns

Arbetsgivarsidan och fackliga har allt som ofta olika uppdrag, infallsvinklar och åsikter men vill lika ofta uppnå samma mål men på olika vägar.
Men att arbetsgivare lägger sig i vem som ska vara fackligt förtroendevald och sen lägger ner ett arbete för att med olika metoder försöka skrämma, trötta ut och av och till hota den enskilde är rent beklagligt eller rent ut sagt förbannat provocerande

Nu har det återigen skett inom Umeå kommun och i skrivande stund sker det på andra arbetsplatser och inom andra förbund.
I Sverige har vi har rätten att engagera oss i föreningar och de fackliga organisationerna har rätt att organisera sig och utse företrädare och arbetsgivarna ska inte lägga sig i det överhuvudtaget.

Att Arbetsgivare kritiserar facket och de fackligt förtroendevalda är ingen nyhet och lite av Arbetsgivarnas roll. Men återigen, att lägga sig i valet av förtroendevald har endast organisationens medlemmar.
Därutöver kan organisationen behöva lägga sig i den enskilde förtroendevaldes eventuella agerande ibland ifall det strider mot organisationens mål och stadgar, men det är en annan sak.
Om det råder ”konflikt” eller samarbetssvårigheter mellan arbetsgivaren/chefen och den enskilde förtroendevalda är det väl inte alltid givet att det är den förtroendevaldes ”fel”.

– Föreningsrätten är ju grundad väldigt starkt och ingen på arbetsgivarsidan ska ju ha synpunkter på vem som företräder arbetstagarsidan och fackliga organisationer. I sak gjorde vi någonting som kanske blev mindre bra, säger den som i Umeå kommuns fall som drivit drevet som är dagsaktuellt
( till SVT Västerbottensnytt igår)

Precis det blev mindre bra, inte bara lite
Men som jag skrivit lite längre upp
Det sker i skrivande stund på andra ställen/ inom andra förbund och kommer ske även framöver

Bli först att kommentera

Hur ska ni ha det?

Av , , Bli först att kommentera 3

En förvirrad förmiddag
På väg till jobbet

På en av stans lokalbussar sitter en reklam från ”nya” Moderaterna.
”mer pengar till sjukvården – mindre till de som inte jobbar”
Ja, vad som är nytt med det tankesättet vet inte jag. Bidragen ni får utslag av är ju bland annat arbetslöshetsförsäkringen, som vi själva betalar in pengar till. Men i era ögon är det och sjukförsäkringen bidrag som ska minska eftersom man inte av någon anledning kan vara i jobb under en period. Det ska ju som bekant löna sig att anstränga sig.

Det var det så långt, alltså bege dej till ditt jobb.
Väl på parkeringen vid mitt jobb finner jag följande broschyr med uppmaningen
”dags att åka hem”
En liten lätt uppmaning till oss alla kan jag tänka, eller är det något jag missuppfattat
Så, dessa två uppmaningar inom loppet av 15 minuter
Jag vet inte vad jag ska tro
Så här sitter jag, ska jag stanna, ska jag gå
Vem i hela världen ska jag lita på
Är det mitt eller ditt
Gör jag rätt eller fel
Är jag en tillgång eller en belastning

Ha, tro nu inte jag inte vet vad jag ska göra
jag röstade härom dagen och jag kan säga. Ingen av de som står bakom dessa uppmaningar fick min röst
Inte nu, inte förr och aldrig i framtiden

dags att åka hem

Bli först att kommentera

Äntligen strejk

Av , , Bli först att kommentera 4

Då kom den äntligen.
Dagen när jag fick strejka. Bara lägga ner och gå, rak i ryggen och med huvudet högt. Tillsammans med flera andra gick vi bara ut

Va, tänker någon, Hurra tänker andra, säkert säger den tredje
Men såhär ligger det till.
I går kväll medverkade jag i en lansering av en bok. En bok med ett fantastiskt budskap och titel
” Tror Du att Du kan förändra världen utan att anstränga dig?
Skriven av Stina Oscarsson.

Boken innehåller en rad olika metoder för hur vi ska kunna upprätthålla demokratin, protestera mot det som är fel och ge oss medborgare inspiration. Läs den säger jag bara.

Vad gjorde jag där kan man undra. Jo vi var ett 20 tal personer med olika bakgrunder, olika yrken, olika röster och olika allt som läste utvalda metoder ur boken. På Norrlandsoperans scen inför publik.
Spännande, utmanande och jäkligt roligt.
Å där i samband med berättelsen om gruvarbetarstrejken den 9 december 1969 i Kiruna, Svappavara och Malmberget så strejkade vi. Alla lämnade scenen ( utom hon som läste) och gick. Punkt slut, vi gick, vi kände in hur det skulle kännas att bara gå. En av textraderna lyder såhär och är citerat av en av gruvarbetarna.
”det är aldrig arbetarna som startar en strejk, det är arbetsgivarna som provocerar fram den”
Dessa ord vore värt att ha på en tröja, säger jag.

Nåväl nu har jag strejkat i alla fall, dessutom i kulturens finrum och det kändes bra och gav mersmak
Jag har stått på Norrlandsoperans scen en lördagskväll, bländad av spotlights inför livepublik
Jag har lyssnat till den mest magiska musiken, en musik som gick rakt in i ryggraden. Sara Ajnnak. Får ni möjligheten så gå lyssna. Förstod inte ett ord eftersom hon jojkade med magiskt var det.

Så kan en icke kulturell person tillbringa en lördagskväll i September

Bli först att kommentera

Ja, jag vet inte vad ja

Av , , Bli först att kommentera 2

Elever med dysleksi som under skolårets alla timmar har/behöver hjälpmedel som läser upp texterna så att dom ska kunna hänga med på lektionerna. Dom ”läser med öronen” som tjejen på tv förklarade det, med tårar i ögonen. De här eleverna får inte ha dessa hjälpmedel vid de nationella proven i bland annat ”läsa texter med flyt”……Vad vet jag men, det är väl det en dyslektiker bland annat har problem med. Tror väl jag att dom inte klarar proven.

Sen pågår en ”mans fri” festival i Göteborg. Å nu blir en del män/ och kvinnor ledsna och känner sig kränkta över att män är utestängda. Men för fan, ta er en funderare. Sorgligt att ni en kväll i augusti får känna er kränkta, Vad är egentligen problemet? Att män inte får gå på festival eller att vi faktiskt behöver ha en mans fri festival för att en del av er män, era pappor, söner brorsor, morbröder, farbröder, arbetskamrater, killar, sambos inte kan bete sig som folk. En del blir kränkta över att stängas ute en kväll men en del kvinnor ska stå ut med att bli kränkta 365 dagar om året.

Bli först att kommentera