Helt orimligt och provocerande

Av , , Bli först att kommentera 4

Vi kanske behöver lyfta blicken ibland och se vart vår ilska och frustration ska vändas. Är det verkligen mot de som har det svårt, de som lämnar det lilla dom har för att försöka få det lite bättre. Är det mot de som sitter med koppen i handen och ber om en tia till en varmkorv. Eller borde vi för en stund rikta blicken mot dom som har allt, men ska ha lite till och mer.

Vilka är det som ska ifrågasättas
Vilka är det som ska stå till svars

I LOs rapport om inkomstutvecklingen mellan 1950-2017 studeras inkomstutvecklingen för ”makteliten” .Cirka 200 personer på fina titlar ochpå höga positioner inom näringslivet, politiken och samhällsområden.

2017 hade de 50 bäst betalda direktörerna i genomsnitt en inkomst vardera som motsvarar 59,2 industriarbetare, 59,2 industriarbetare…..

2016 motsvarade en direktörslön 55,1 industriarbetare
1950 var siffran 26,1 industriarbetare
Som lägst har en direktörslön motsvarar 9,1 industriarbetare, det var 1980

Industriarbetare som med skyddsutrustning, hörselkåpor, , svetsutrustning, stålhätteskor och annat jobbar skift. På tidsstyrda löpande band, i smutsiga miljöer där ljudvolymen ibland överröstar den egna tanken.

Detta är inte rimligt
Värt att komma i håg vid kommande avtalsrörelse när orden från tidigare avtalsrörelser ekar i våra öron
”det finns inte löneutrymme” ”företagen måste spara”
Pengar finns uppenbarligen, det handlar bara omfördelningen

Lika bra att jag är tydlig på en gång. Ja jag vet att andra kategorier av arbetare har sämre lön än oss inom industrin och en arbetsmiljö och villkor där mer finns att önska. Men just här och nu är det jämförelsen mellan direktörer och industriarbetare som det gäller. Lovar höja min röst även för er andra när jag kan.

Bli först att kommentera

Skatten, vi kanske skulle

Av , , Bli först att kommentera 3

Ibland undrar jag om vi skulle göra såhär

De som tycker att vi betalar alldeles för mycket i skatt i landet Sverige skulle själva få betala den faktiska kostnaden för barnomsorgen, för skolan, behöva skicka med egen skolmat.
Betala den faktiska kostnaden för sjukvård, för tandvård. Betala för de gamla föräldrarnas boende eller hemhjälp.
Själva bekosta all snöröjning, betala ambulansen om dom behöver den,. Betala om dom ringer efter polisen, betala sitt gatlyse och allt annat som kommer från skattemedlen.
Vi som inte klagar skulle få fortsätta ta del av det gemensamma

Skulle vara intressant att pröva ett tag

Ja, nog kan jag också tycka att skatten är nog, men så sent som i går nyttjade jag sjukvården , dessutom gratis. Tack vare att vi faktiskt betalar skatt i landet. En skatt som täcker och räcker till för att alla ska få vård och skola med mera
Jo jag vet att trots skatten får en del på äldreboenden skitmat, och inte alltid så bra omvårdnad. Men det har ju en del med annat att göra också,
Att lärarna är för få,
Att vårdpersonalen går på knäna för att även dom är för få.
Att barngrupperna i förskolan är alldeles för stora och att lokaler är dåliga
Men hur tror ni det skulle vara om vi hade mindre pengar i den gemensamma kassan..?

Bli först att kommentera

högt i tak..

Av , , Bli först att kommentera 4

Vid fikabord, i omklädningsrum, på after work, i kompisgänget, på arbetsplatserna, överallt där människor samlas så riskerar och är jargongen ibland lite väl mycke
Den som orkar säga ifrån anses lättkränkt och PK ( politiskt korrekt) vilket har blivit något man inte ska vara.
Många ungdomar anses lättkränkta. Kan jag också tänka i bland, men tänk om det är så att dom har kommit längre, vuxit upp i en värld där man börjat förstå att det finns ingen anledning att vara otrevlig, översittande mot andra.

Vid fikaborden och allt det andra förväntas alla skratta med när dåliga skämt på andra bekostnad dras. Detta även om det gör ont i själen hos den som låtsas skratta eller hålla med.
För som sagt säger man ifrån då är man en loser.

Ofta hör vi alla att ”här har vi högt i tak”, ”jargongen är rå men hjärtlig”
Kanske det men på vems bekostnad

Kan det vara så att det är högt i tak och nivån är låg
Kom i håg att vi är varandras arbetsmiljö och miljö överhuvudtaget

Bli först att kommentera

kräksjuka

Av , , Bli först att kommentera 8

Ska börja med att tydligt tala om att jag aldrig någonsin, inte under några omständigheter försvarar övergrepp, kränkningar, misshandel och våldtäkter. Så då var det sagt, och håll det i minnet

Man kan nästan dagligen läsa i sociala medier, höra i diskussioner att ” våldtäkterna har ökat” och som det låter uteslutande numera utförs av hitflyttade från andra länder.
Hur mycket sanning det ligger i det har jag ingen aning eller statistik på. Kan vara så, kan vara påhitt, kan vara ett drev, vad vet jag.
Men jag konstaterar att det sker även en övergrepp och våldtäkter i hemmen. I dom Svenska hemmen. Men då blir det en mycket känslig fråga helt plötsligt.

Oavsett så är det förjäkligt.

Men, vad är det som gör att det sällan, typ aldrig i flödet på Facebook, eller vid fikaborden diskuteras de kränkningar och sexuella övergreppen som sker i hemmen.
I den tillvaro som ska den tryggaste av alla världar för kvinnor och barn.
Om ni inte har gjort det förr, så gör det nu. Leta reda på TRESKABLINOLL på Facebook och instagram. Eller följ ”min berättelse”
Ta dej tid och läs vad som sker i hemmen. I varje klass säger statistiken att tre barn blir utsatta hemma. Av pappa, av bonuspappa, av brorsan, av morfar, av farfar, av farbror/morbror, av familjens bästa kompis, av kompisen, ibland är mamman eller kvinnan i huset med på det sjuka beteendet.
Det är så förbannat hemskt att man vill kräkas, inte av vinterkräksjukan utan av äckel och av förlusten av tron på människan, då främst män. Nej jag säger inte att alla män är pedofiler eller våldtäktsmän, men dom flesta pedofiler och våldtäktsmän är män. Äckliga sjuka män. Samt av och till även den äckliga mamman eller nära kvinnan

Små barn som i åratal blir utsatta av någon som anser sig ” stå dem nära”. Som är livrädda för att sova över, eller gå i säng på kvällen, åka på semester eller ha barnvakt. Livrädda för familjesammankomster och andra aktiviteter där dom tvingas möta dessa sjuka människor. Livrädda.

Kanske därför att det är så tyst i frågan. Tyst för att det är chefen, arbetskamraten, pappan, brorsan, kompisen, tränaren, morfar, farfar, farbror, morbror, familjens kompis eller kanske rent av är det Du själv som den där mannen. Det är klart att det då är tyst. För som sagt, tre barn i varje klass ….

#treskablinoll
#minberättelse

Jo , det är säkert någon som anser att jag dömer och har fördomar osv. Till er säger jag
God Jul

Bli först att kommentera

144 är mer än 143

Av , , Bli först att kommentera 6

Bildandet av ny regering del 94
Efter att Alliansen, SD inkluderat bestämde sig för att avsätta statsministern, blockera regeringen och sedan försöka ta makten utan en färdig, säkerställd plan som dom var överens om..dom ville bara skapa en dyr och onödig förvirring tydligen

Socialdemokraterna sa nej till förändringar i arbetsrätten, då har man gett LO veto…Men herregud, om det varit tvärtom hade ju Arbetsgivarsidan, Svenskt Näringsliv fått veto i frågan. Ett parti sprunget ur arbetarrörelsen ska väl bevara arbetarnas rättigheter och inte ge bort till andra sidan
Lika korkat var Aktuellts reporter som undrade varför ”man släpper den frågan till arbetsmarknadens parter” .
..Ja för att det är arbetsmarknadens parter kan frågan och båda sidor har sagt att man ska fortsätta sköta dessa frågor. Politikerna gör er icke besvär
Den här situationen är så löjligt förvirrad och så jäkla onödig
144 är mer än 143
å fem myror är fler än 4 elefanter

Bli först att kommentera

På vems uppdrag?

Av , , 1 kommentar 5

”När makten i fullmäktige inte räcker till, då lyfter Socialdemokraterna in Kommunal i debatten och Kommunal bloggar gärna till Partiets fördel.”

Skriver KDs gruppledare i Umeå. på sin vk blogg ( Veronika Kärr) . och hänvisar till Anton Markebys blogg. Detta utifrån den debatt som pågår i fullmäktige, i nämnder men framförallt i diverse media, både social och vanlig media. Debatt och diskussion kring Framtidens hemtjänst inom kommunen och de privata aktörerna

Googla på LOV och LOU Umeå så hittar ni löpmeter av text i frågan.
Det jag stannar till vid är när man från i detta fall KD går ut med att fackförbundet kommunal skulle blogga till Socialdemokraternas fördel i frågan.
Kommunal är det fackförbund som organiserar de som jobbar inom hemtjänsten och har naturligtvis bildat sig en egen uppfattning i frågan utifrån sin roll och vad deras medlemmar lyft fram.
Fackets representanter kan faktiskt tänka själva och vet när det är dags att kliva in i eller öppna upp en debatt. Det behöver inga politiker tala om för oss.
Ibland sammanfaller våra ideologier och vårt tyckande, med det är ju samma sak på ”eran sida”
Ni talar ju samma språk och har samma målbild som Svenskt Näringsliv

1 kommentar

Vad är det med…

Av , , 1 kommentar 3

De senaste veckorna har jag haft förmånen att vara på en hel del möten eller konferenser.
Förmånen eller inte, det är förresten upp till var och en att värdera
Men hursom, en hel del möten av olika slag som sagt

Å en sak slår mej.
Vad är det för fel på alla dessa mikrofoner, samt hanteringen av dessa

Dunk, dunk på mikrofonen
Hallå, hörs jag?
Är den på?
Hur ska den här sitta, snurra snurra ”myggmikrofonen ” runt huvudet, ska den här vara bak eller fram?
Dunk, dunk, oj nu verkar den fungera
Hallå..
Hör ni mej?
Ta en mikrofon, Du hörs inte..
Vet inte den klipper hela tiden, kanske klarar mej utan
Dunk, dunk,
Är det för högt?
Jag behöver inte någon mikrofon
Jaha, den är inte på
Jaha, den är på
Jaha, ska jag hålla den närmare mun, såhär, blir det bra
Oj, va högt det lät

Jag tröttnar och dunk dunkar huvudet i bordet
Kan vara en ide med en mikrofonkurs, eller att man åtminstone kollar micken innan det är dags, slutar stänga av den mellan varje person eller vad som helst, bara dunk dunkandet slutar

1 kommentar

valet

Av , , Bli först att kommentera 3

De flesta som nekas fortsatt sjukpenning återgår i arbete visar Försäkringskassans utredning
Tror jag det, vad fan har man för val, man tvingas ju tillbaka till någon form av arbete. Hitta nytt eller gå tillbaka till ”ditt gamla”
Vad är valet?
Leva på luft eller bär
Hyran och övriga räkningar ska betalas, mat ska inhandlas
Är man frisk, mår man bättre ?, det borde utredas samtidigt

Bli först att kommentera

Dimma

Av , , Bli först att kommentera 2

Årstiden bjuder på dimma som har svårt att lätta och blir gärna liggande hela dagen…sa meteorologen på tv
Då är jag en dimma

Bli först att kommentera

Då börjar det visa sig offentligt.

Av , , Bli först att kommentera 8

Att som förtroendevald ifrågasättas och kritiseras av medlemmar, icke medlemmar och arbetsgivare det ”ingår som i uppdraget”. Därmed inte sagt att det är okey, verkligen inte, men det går att ta till en viss gräns

Arbetsgivarsidan och fackliga har allt som ofta olika uppdrag, infallsvinklar och åsikter men vill lika ofta uppnå samma mål men på olika vägar.
Men att arbetsgivare lägger sig i vem som ska vara fackligt förtroendevald och sen lägger ner ett arbete för att med olika metoder försöka skrämma, trötta ut och av och till hota den enskilde är rent beklagligt eller rent ut sagt förbannat provocerande

Nu har det återigen skett inom Umeå kommun och i skrivande stund sker det på andra arbetsplatser och inom andra förbund.
I Sverige har vi har rätten att engagera oss i föreningar och de fackliga organisationerna har rätt att organisera sig och utse företrädare och arbetsgivarna ska inte lägga sig i det överhuvudtaget.

Att Arbetsgivare kritiserar facket och de fackligt förtroendevalda är ingen nyhet och lite av Arbetsgivarnas roll. Men återigen, att lägga sig i valet av förtroendevald har endast organisationens medlemmar.
Därutöver kan organisationen behöva lägga sig i den enskilde förtroendevaldes eventuella agerande ibland ifall det strider mot organisationens mål och stadgar, men det är en annan sak.
Om det råder ”konflikt” eller samarbetssvårigheter mellan arbetsgivaren/chefen och den enskilde förtroendevalda är det väl inte alltid givet att det är den förtroendevaldes ”fel”.

– Föreningsrätten är ju grundad väldigt starkt och ingen på arbetsgivarsidan ska ju ha synpunkter på vem som företräder arbetstagarsidan och fackliga organisationer. I sak gjorde vi någonting som kanske blev mindre bra, säger den som i Umeå kommuns fall som drivit drevet som är dagsaktuellt
( till SVT Västerbottensnytt igår)

Precis det blev mindre bra, inte bara lite
Men som jag skrivit lite längre upp
Det sker i skrivande stund på andra ställen/ inom andra förbund och kommer ske även framöver

Bli först att kommentera