premiär, planer och plantor

I helgen så var det premiär, ett par dagar senare än vanligt. Efter en alldeles fantastisk middag hos goda vännerna på ferievägen i sävar så var det dags att cykla de 8 km hem. Kallt, mörkt och vingligt som vanligt, ja vingligt pga mörkret såklart….

På jobbet är det som vanligt – hela havet stormar- det varslas och det tjafsas. fattar inte hur det ska sluta, vem ska våga ta ett normalt och sunt beslut. Läste på ett informationsblad från i februari att
företaget snabbt måste anpassa kostnader och kapacitet för att inte äventyra företagets fortsatta konkurrenskraft och långsiktiga överlevnad.
men ursäkta…företaget gör sig av med kompetens som troligen skaffat andra jobb eller satt sig på skolbänken och kanske inte kommer tillbaka. Ha lite is i magen och behåll kompetens i huset, det är vi som är framtidens konkurrenskraft

Går just nu en ’facklig politisk kurs ’ med inrikting på kommande EU parlamentsval…ja ja jag vet att det inte låter speciellt kul förutom för oss som redan beslutat oss för att lägga oss i och påverka.
Men faktum är att EU påverkar oss alla oavsett vad vi tycker om EU. ca 60% av alla beslut som våra politiker i kommun, landsting och riksdag tar är konsekvenser av Eu beslut eller direktiv.
Eftersom jag kanske blir arbetslös under året pga Volvos nya hobby att varsla folk så kanske jag måste förverkliga min plan …att börja jobba politiskt…
Jag tycker så mycke är så galet och då måste man höja sin röst och försöka påverka, annars gör någon annan det åt en. = inte bra. Så har ni något bra uppdrag åt mej så hör av er..

annars då ? ja jag har ju varit hemma en vecka nu efter min lilla semester, och jag kan säga jag längtar redan tillbaka. Trivs alldeles förträffligt i Thailando. Långt borta från telefoner, varsel, finanskris och annat tok.

Hemma har rabatterna tinat fram vilket innebär jobb jobb, stenplattor ska läggas och rabatter ska flyttas = en hobby det också.

nu är det dags för en kopp te, sen renskriva papper från dagens kurs ,lata sig lite och ladda inför morgondagens kurs och sen klubbmöte på jobbet. spännande.
hej för nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.