Volvo avrustar – Nordkorea upprustar

Ännu en dag i verkligheten som tyvärr är på riktigt
Nordkorea drar iväg en kärnvapenprovsprängning och en kortdistansrobot..känns inte tryggt.
I samma veva som dom ’upprustar’ så ’avrustar’ Volvo i fullt galopp och allt påminner om ett löpande band. vlket vi numer är ganska vana vid för övrigt. Vi har ett på monteringen, ett på svetsavdelningen, och även vid borden där overaller och polygripar, aggregat och skruvmejslar lämnas in.
Även vid en del förmanskontor stod folk i kö och väntade på sin tur för att få ett sista kort snack och tack ( hoppas jag då ialla fall )
Undrar hur samtalen går till och hur mycke känsla det finns från chefens håll när kön fylls på.
Tempotiderna i sann lineanda ska väl hållas även där skulle jag tro. många är dom och tiden går fort. Kan inte vara en lätt uppgift.
Fortsätter trenden lär jag väl få ta del av även den erfarenheten, en erfarenhet jag gärna är utan.
Nä det här var ännu en ’obra’ dag. Att se arbetskamrater och medlemmar bära sina sopsäckar och väskor med tillhörigheter efter att skåpen tömts är inte kul. Definitivt inte då man vet vilken arbetsmarknad och tillvaro som väntar på andra sidan snurrgrinden. Detta var bara en i raden av ’avrustningar’ och fler kommer framöver. Usch.
Klappret av stålhätteskor i fabriken avtar och redan nu är tystnaden spöklik.

En undran till som jag har är vart våra sk chefer och sk ledare som inte sitter i samtal är?, Hörde att uppslutningen från deras håll inte var allför god på avslutningsmötet i aulan, hoppas jag har fått fel information ,men å andra sidan så vet man ju att falskhalsen alltid sitter längst upp eller hur ?

I övrigt så innehöll dagen en tung samling med en arbetsgrupp och andra som mist sin arbetskamrat i helgen. Väldigt väldigt tråkigt och tankarna går till hans anhöriga.

Sen finns naturligtvis annat att glädjas åt även idag, bland annat så skickar jag grattiskramen till ’lilla My’ som fyller 18 år idag.
Hoppas på att morgondagen har roligare innehåll som jag kan berätta om, men det blir då det, för nu är det slut för i dag
;=)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.