världens mest seglivade rosor finns i Umeå

Vecka efter vecka kan vi läsa om hur folk ifrågasätter om detta är konst eller inte. Jag kan inte mycke om konst men vad som är konst är väl upp till var o en eller ?. Dom är bra mycke mer konst för mej än vad sprattelbenen i rondellen vid strömpilen är, fast det är klart dom är väl gjorda av en "riktig" konstnär.

Läser i dagens tidning att " umeås offentliga rum ska präglas av förebildighet och proffesionalism när det gäller utformning och gestaltning"  ohoj det klingar i öronen det. Läser vidare att "när det gäller den offentliga miljön vill kulturnämnden gärna vara med på ett hörn ".

I samma tidning går det att läsa att "fler väntas behöva socialbidrag nästa år" eftersom folk blir utförsäkrade från sjukersättningen. Det står även att ex en "Volvoarbetare som har hus och bil måste avyttra detta innan man har rätt till försörjningsstöd, samt att man inte sett effekterna av den stora varselvågen ( uppsägningarna ) än. Kom då ihåg att det sagts upp på fler ställen i stan än på Volvo.

 Nu är vi tillbaka till det jag skrev för ett tag sen. NÄR; NÄR ska vi se samma engagemang och disskusion kring dessa frågor som vi ser kring trärosor och glasfiberlöv ?????

Med tanke på allt detta tror jag inte kulturnämden, andra politiker samt boende i stan kommer att behöva fundera vad som ska pryda vårt offentliga rum i framtiden,  Fin rummet kommer att prydas av människor utan bostad, utan jobb och utan meningsfull sysselsättning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.