sympatistrejk ??

Måste bara undra lite runt disskutionen kring de Thailänska bärplockarna, Lo:s och regeringens ansvar.

Littorin sa sig vara förbannad på Lo och facket. Han sa   "Jag tycker att det är märkligt att facket inte engagerat sig i det här" , I Vaxholm tog man en konflikt för att hävda de fackliga rättigheterna, men när det gäller tusentals thailändska bärplockare är man inte intresserad. Han tycker att LO försöker slippa ifrån situationen och att bärplockarna borde få bli medlemmar.

Ja ibland är allt fackets fel verkar det som, kanske är det också LO:s och fackens fel att Fuglesang inte tar sig upp i rymden ..vem vet

Men vad jag kan förstå så gäller inte samma lagar och regler  för Thailändska bärplockare som för andra som arbetar lagligt på svensk arbetsmarknad. Detta eftersom svenska myndigheter ändrade reglerna för just bärplockare 2007.
De som kommer till Sverige för att arbeta i andra yrken än just bärplockare ska enligt svenska regler vara garanterade en inkomst på lägst 13.000 kronor i månaden.

Jag tror nog att vi inom facken och LO med öppna armar och sinne vill se till att dessa hårt arbetande människor får arbeta och bo under "schyssta villkor" och dessutom bli behandlade med respekt.

Det vore intressant att se vad som skulle hända om alla fackförbund inom LO gick ut i en sympatistrejk för bärplockarna…? då jädrar i det snuset gung skulle det bli liv i luckorna..

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.