nytt namn…

Het..så kan man sammanfatta den röda tråden i denna blogg. Het för jag blir både arg ( läs förb….) och för att den naturligtvis knyter samman med vulkanutbrottet på Island.

Vi börjar med ilskan..Hittade i dag en artikel och ett bildspel där man kan läsa om börsbolagens VD-löner. Där finns en rad bekanta ansikten. Ansikten vars ägare man undrar hur dom kan se sig i spegeln.  Fy fasiken vad snikpellar och sniksnipor kan roffa åt sig på bekostnad av andra.  Här kommer länken till bildspelet..

http://www.e24.se/kvinna/karriar/borsbolagens-vd-loner_1946895.e24?service=slideshow

På en del bolag har VD:n trots varsel, uppsägningar, besparingsåtgärder och annat lyckats få bonusar på flera miljoner kronor, medans deras medarbetarna hålls tillbaka eller får lov att leva på en för dagen usel och försämrad/förstörd a-kassa.

Om en del av dessa VD.ar måste leva på 80% av sin ersättning hamnar dom på typ 18,8 miljoner kronor minus skatt. Om en vanlig arbetare tvingas leva på a-kassan får man lov att leva på 18600 minus skat. t Ända ner till 9600 kr….eftersom många inte alls får ut 80 % utan ner mot 52 % av maxtaket i a-kassan…….Helt sanslöst !!! 

Sen finns där kommentarer att dom fått avstå si och så mycket och nu ska de kompenseras. OM jag tvingas avstå 1 miljon kr på ett år sitter jag sen länge på en parkbänk och äter fimpar som en fiskmås. eftersom jag på ett år inte på långa vägar får i hop till en halv miljon kr ens……

Nu till vulkaner

 ( bilden lånad från ung fakta.se)

I dag fick jag en kommentar och ett inspel på att jag nog borde ha ett nytt namn..ett namn som anknyter till en vulkan, Jag håller faktiskt med , jag får ju som ofta utbrott( ni som känner mej vet =)) ..sitter nu och klurar på vad jag ska ta mej för namn. Här kommer några av namnen jag funderar över.

Eldfell – Krakatau – Stromboli – Talamulco – Cotopaxi – Halekala – Mauna Loa – Pinatubo eller varför inte Sajama.. Jag kan inte bestämma mej och behöver din hjälp. Skriv vad du tycker, tänk om det blir en tatuering av det hela…!

Mer kring vulkaner. Fick i dag tidningen "allt om resor " nr05  i brevlådan..passande nog finns där en artikel på sidan 40 där rubriken är " Island – där naturen får bestämma" … Ja det om något kan man verkligen hålla med om.

Trevlig kväll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>