häpnar

jaha, då fanns det mer som får ens blodtyrck att stiga. Förmodligen retar jag upp någon därute också, men det kvittar mej, varför ska bara jag ha "högt tryck i kroppen ?"

Läste i gårdagens sportblad att Svenska damfotbolls laget inte får en enda krona i bonus om dom klarar kvalet till VM. Däremot kommer herrlandslaget att få upp till 700 000 kr vardera !!!! om dom klarar kvalet till EM….men va f..n!

Fotbollsförbundets Lars-Åke Lagrell säger att " deras princip är att bonus bara är aktuell för landslag som själva drar in pengar till förbundet" 

Ja principer kan man väl ha, men hur i hela friden ska damerna kunna få någon som helst sponsring, uppmärksamhet och möjlghet att dra in pengar till förbundet om inte ens förbundet ställer upp bakom dom ???

Lagrell säger vidare "bonus till damerna skulle bara vara ett sätt att öka på vårt underskott"…!!!!!!  Ja skulle det vara så helt fel att omfördela kassan lite, varför ska killarna ha upp till hela 700 000 kr vardera ?! Minska på den horibla summan och fördela de pengarna. Då kanske det inte blir ett underskott i förbundets kassa. Det hela är sjukt, jäkligt sjukt.

Till och med Norges fotbollsdamer får bonus, 85 000 kr fast damfotbollen där har mindre publik och kanske mindre uppmärksamhet. Tjejernas representant i alla förhandlingar med förbundet har inte hört ett ord i frågan från förbundet.

Tror jag de, de förhandlingarna har väl skett i herrbastun över några öl. Det är ju så man löser frågorna i styrelser och organisationer som till största delen består av män. Ett enkelt sätt att förhandla och ett enkelt sätt att stänga ute de kvinnor som fått låna en stol/plats i sammanhanget. 

Det ligger mycket sanning i att " män beundrar gärna duktiga kvinnor, bara dom inte är i samma branch"

Nästa sportsliga gubbsjuka finns inom internationella beachvolleybollförbundet.  Dom har strikta regler för hur de kvinnliga beachvolleyboll spelarans kläder ska se ut. Alla ska bära bikini och trosornas sidosömn får inte vara bredare än sju centimeter. (reserverar mej mot att reglerna kan vara ändrade, de infördes inför OS 2004, men tittade man på tävlingarna som spelades i stan i sommar så verkade de gälla än)

För herrlandslaget däremot gäller helt andra regler. Deras klädkod är luftiga shorts och linne. Alltså varför spelar dom inte i suspensoar med en liten remsa i baken

Ja kanske kan dessa sidsöms regler vara skräddade av de herrar som gärna sitter på kortsidan av planen, med full insyn i det som kläderna inte döljer ? vem vet?

Kanske är det inte alls ett problem för de kvinnliga spelarna, det vet jag inte heller, och det är helt upp till dem vad dom spelar i, det är principen jag stör mej på.

 skjuta prick med slangbella skulle man göra ….

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.