kyligt värre

brrr..nu börjar det likna vinter banne mej. Nåväl det har väl gott med sig det också. Myggfritt, värmeljus, orakade ben, glögg, långkallingar, knarr under skorna och ledighet sen nytt år med nya äventyr , så nog klarar vi en vinter till.

Kyligt värre verkar det däremot vara inom partipolitiken. Inte hör man något om kalabaliken som rådde i riksdagen dagarna efter valet, inte hör man något om vad man tänker genomföra ( bävar ) och sen som sista istapp har vi den frusna rosen. Var det rätt av Mona att avgå eller inte, vem ska nu leda partiet framöver. Den ena spekulationen efter den andra.

Jag tycker man att S partiet ska fokusera lika hårt och internkritiskt på den politik som förts de senaste åren. Många fördömer det facklig politiska samarbetet och anser att facken ska vara politikst obundna men det är lite svårt de. Då är vi helt utan chans om man inte kan förhandla fram bra villkor, vi måste ha hjälp den politska vägen genom lagstiftning och annat. MEN det som kanske är viktigt framöver är att de partier som stod, står på arbetarna sida ska vara högtalare åt facken och arbetarna. Facken och arbetarna ska inte vara högtalare åt politiker. Kan man inte inom S återinföra en politik som vi kan stå bakom, känna igen oss i, vara vår kamporganisation, plocka fram ideologin igen, ja  då kanske vi inte heller ska vara så tajta, vi kanske ska ha samarbete med de som driver våra frågor framåt, uppåt .det kommer ju ändå att röra sig inom "rätt block"   Vad vet jag. Men nog blåser det onödigt kalla vindar nu.

Diskussionen om det ska vara en man eller kvinna som leder S framöver, är då för mej helt oviktig. En kompeten, karismatisk, vältalig, rak, tydlig och drivande person vill jag se.

Dagens diss går återigen till de som svänger sig med engelska ord men som själva inte vet innebörden och kan förklara orden på svenska..urfånigt. Översätt texten och tala svenska när det endast är svenskar i rummet.

Dagens hiss går till alla glada och trevliga människor i min tillvaro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.