jaaaa. jag vann!

En konstig tid just nu. Samtidigt som jag planerar för jul så planerar jag för kommande stund i solen..häromdagen så prävade jag sandaler och vinterjacka på samma affär, i samma provhytt och minuterna efter varandra…haha, märklig känsla.

I dag har fackförbundet IF Metall vänt på bilar på ett par ställen runt om i Sverige, där blan di Umeå. Ser nu på kommentererna på vk.se att folk "klagar på facket, ifrågasätter aktionen, tror att ungdomarna ska ta efter och välta bilar, att facket borde fokusera på annat, att fackavgiften borde användas till annat osv osv"

För det första så gjorde men det på icke arbetstid = ingen ersättning. Sen ville man med detta lyfta fram och påvisa att vi måste kämpa tillsammans om vi ska kunna vara starka. Lyfta fram skyddsombudens roll på arbetsplatsrna.  Vi måste kämpa tillsammans för att BEVARA  och försöka utveckla de villkor som vi i dag har på våra arbetsplatser. Ska säga att i dagens läge är det inte det lättaste

De villkoren har inte kommit till av en slump, nej det är faktiskt facket som genom förhandlingar sett till att vi har semester, rätt till en skällig lön, rätt till ersättning på obekväm arbetstid, att du har lön överhuvudtaget , att du får hjälp när du så behöver( kan vara om du själv satt dej i en dålig situation, vid ex missbruk eller otillåten frånvaro ) att du har bra försäkringar  m m. Ja jag vet att det inte fungerar på vissa ställen, och det måste rättas till. Men istället för att då såga facket kan man ju komma med konstruktiv kritik.

 Det är  via skyddsombuden på arbetsplaterna ( eller regionala skyddsombuden för de som inte  har egna) som vi faktiskt har en någorlunda/ på en del ställen bra arbetsmiljö. Det är dom som driver frågorna om lyfthjälpmedel och att vi inte hanterar farliga kemikaler, att ljudnivåerna inte är skadligt höga, att vi har rätt skyddskläder, att vi har rätt ljus, att vi inte jobbar under omständigheter som strider mot lagar  osv. Men det är klart, är man inte insatt i hur det fungerar på arbetsplatserna så kan man ju tro att det är arbetsgivarna som är snälla.

Såg att moderaternas Anders Ågren hade höjt på ögonbrynen över IF Metalls kampanj, men det är väl så Anders att du inte vistas på en arbetsplats med fackligt förtroendevalda eller skyddsombud så du vet vilken uppgift vi har. Antar att du som andra i ditt led anser att vi inte behövs, att den enskilde klarar sig själv. Sen har vi och du en helt annan ideologi i bakgrunden så, det är väl lika svårt för dej att förstå vår del av världen som det är för oss att förstå din del.

Nu till något annat. I dag är det lördag och jag har vunnit. Gissa om jag blev glad. Det är alltid roligt att vinna eller hur. Man får helt plötsligt något som man inte räknat med, man kan slösa lite extra och man blir som glad. Så blev det för mej i dag..trallalla la la la la lllaalala. vad jag vann ? ja det här ….skrolla neråt

 

 

 

jag vann på ICAs lotteri när man handlar, nu ska här havgregrynas i överflöd.

trevlig kväll…nej förresten

dagens diss går idag till saltbilen som verkar vara den enda som alltid kan vara  ute oavsett väder och vind

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.