ljus och värme

Känner ni igen sången som börjar såhär

När mörkret nu har sjunkit ned
går jag stilla genom rummet,
och många känslor drar i mig.
Vad ska framtiden ge?

och fortsätter
och fågelns frihet ska nog visa väg
och det ska bli
mycket ljus och mycket värme.

Just det. Ljus och värme. Häromdagen hade vi inom IF Metall Södra Västerbotten årets första styrelsemöte. Vi håller till i en källarlokal som inte är speciellt trevlig. Lite mörk och dyster sådär. Jag tänkte att jag måste lätta upp det här lite, få till mer ljus och lite mer trevligt så där. Sagt och gjort. Någon fler än jag har insett att där behövs mer lampor och därför finns 3 extra golvlampor i lokalen, lampor som ger bra och trevligt ljus. Jag tände 2 av dessa.

Mötet drog i gång. Jag tyckte efter en stund att det lukade rök, typ brandrök..mötet fortsatte. En av kollegorna sa att även han tyckte att det luktade, vi skämtade till det att , våra papper är så rykande heta att det luktar om dom…mötet fortsatte.

Nu sa fler att det luktar , en sa att "jag kommer då ut genom det där källarfönstret, får jag bara ut huvudet så pressar jag mej ut ifall det behövs".

I samma veva så tittar en grabbarna mot ena lampan jag tänt och ser där att lampan har stått så nära den lägre delen av taket, att där har det blivit en ganska stor brun/halvt bränd fläck……! Tror jag det att det luktade. Precis där fanns en lucka till ventilationstrumman så vi kunde snabbt konstatera att det inte brann men var otroligt varmt och otroligt nära att det skulle kunna bli en brand..

Jag försökte sprida mer ljus och mer värme i vår styrelse, men tack o lov så gick det dåligt. Det jag däremot lyckades sprida var glädje, för gissa om jag fått höra pikar, har t.o.m fått tillgång till en alldeles egen brandsläckare. I övrigt gick mötet bra och många kloka beslut fattades, beslut som vi hoppas ska sprida ljus, värme och glädje till våra medlemmar.

För att knyta åter till sångtexten så drar många känslor i mej och jag hoppas att den lilla fågeln kommer flygande och visar vägen för 2011.En väg som är plogad, skrapad, enkel, inspirerande, nyskapande och trevlig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.