TRIPPEL GRATTIS !

Oj ! idag mina vänner är det ingen vanlig dag,! I dag fyller de sötaste små trillingarna år

                             Lova- Rasmus och Oliver fyller 1år 

                           Hurra Hurra Hurra!

                               

Min kompis Johanna är deras mamma och hon har en liten hemsida, här är länken så kan ni se de små trollen    www.bumsis.blogg.se

 

Nu till något annat. Hörde på radion i dag  ett inslagom parkeringstillstånden till handikappade, att föreskrifterna ändrades för ett tag sedan och det blir svårare att få ein ansökan beviljad. Kon då att tänka på ett inslag jag så på tv för någon vecka sedan som rörde samma problem.

Det inslaget handlade om en neurosedynskadad kvinna. Hon hade inga armar, hon jobbade och körde en specialanpassad bil. Klarade sig hur bra som helst. Men, nu hade hennes parkeringstillstånd dragits in eftersom hon kunde gå…! Ja tydligen helt efter regelverket. Men när jag såg hur hon fick kämpa för att få in pengarna i parkeringsautomaten då undrar man hur "någon" tänkte. Hon fick där i snödrivan, med ena foten ta av sig skonrna, sedan socken på ena foten och sen försöka pillra upp mynt och stoppa i automaten.

Självklart lyckades hon efter en stund. Där ståendes utan skor, barfota och vinglande försökte hon nå upp. Ska det vara såhär så måste ju "någon" handikappanpassa parkeringasutomaterna, dom sitter ju halvhögt för en någorlunda normallång person. Dåligt, säger det  igen dåligt.

Kan så vara att om man kan gå 100 meter ( enligt regelverket) så har man inga gångsvårigheter, men vad gör man sen då, om man inga armar har …Ut från beslutrummet och pröva själva, och ta därefter belsuten.

Till hon och alla andra handikappade som klarar mer än vi andra…ni är bara bäst.  Tex hon simmerskan som fick pris på idrottsgalan, hur i hela friden kan man simma utan armar och med ett ben mycket kortare än det andra, att hon överhuvudtaget vågar hoppa i vattnet..det är styrka, mod och alldeles fantastiskt…säger bara respekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.