fiskspa

Hej !

Åter måndag, och i morgon är det en ny månad dessutom, men visst går det lite väl fort, det var ju nyss nyårafton eller ?

Just nu upplever jag att det är mycket prat om sk "fiskspa". Såg senast att "spabeautysebraut girlsen" som medverkar på kanal 5 i programmet konferansresan besökte ett fiskspa, Soffipropp på rix morgon zoo berättade att hon har besökt ett när hon var i Thailand. Har även läst om det i en tidning för ett par dagar sedan. Samt att det bla i Stockholm finns ett spa som nichat sig på detta.

 Vi har också varit på ett fiskspa..ett riktigt fiskspa skulle jag vilja säga. Ingen liten låda på en salong med några små fiskar i. Nej vi gjorde det ute i naturen.

Ett fiskspa innebär att fiskar av typen karp äter bort död hud och annat från fötterna. Fötterna får en gudomlig massage och blir silkeslena efteråt..det tar en liten stund innan man vant sig med det hela, men ser man bara till att ha med sig någon som är kittlig och lite höljudd så blir man själv van fort och kan bara njuta, och skratta..jag hade det , det var hur kul som helst både för mej och Thailändarna.. Fiskarna som städade upp våra fötter var ca 15 cm långa och dom var många, väldigt många.

Vi satt på bambugungor i en liten bäck, inne i skogen, ute på landsbygden i södra Thailand. Detta fiskspa är för övrigt Thailands enda naturspa..Hur fräckt som helst och vi fick sitta hur länge vi ville. Vi var de enda utlänningarna på stället och eftersom vi kom nerdimpande från ingenstans och roade dem i en timme så ville alla fotograferas med oss, stjärnvarning..

Ägaren tyckte att vi skulle lägga oss i vattnet och låta fiskarna äta på ansiktet också, sen tillade han att han brukade göra det och – " se, se så ung jag ser ut, jag är 70 men ser ut som 30 , eller hur?"  ..Ja jag fattade inte vad han syftade på …hm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.