kallt och demokratiskt

Runt om i världen demonstrerar och protesterar nu männsiksor bla för att  dom vill ha bättre levnadsvillkor, mer demokrati, rätten att få säga sin mening osv. Jag tycker att dom gör det bra.

Synd bara att många liv går till spillo och att människor skadas. Det här får mej att tänka på det vi inom facket (IF Metall) på jobbet nu genomför. Vi låter våra medlemmar rösta i viktiga frågor. Just nu genomför vi val till några förtroendeuppdrag som vi har övernomineringar till.

Det som gör mej lite sur är att vissa som står utanför detta ids kritisera och ironiskt kommentera att vi "alltid" ska rösta. Ja kanske är det så, men vi har valt att ha den demokratiska processen inom vår organisation och det är vi stolta över.

Jag tror att de flesta av våra medlemmar uppskattar det och ser man på hur många som brukar delta i våra omröstningar så är det utan tvekan så. Såg förresten att våra kollegor/kamrater på Alimak gjort samma sak så vi är inte unika.

Tänk om det vore vi som levde under villkor där vi aldrig/inte fick lov att uttrycka vår mening, våra åsikter, vara med och påverka oavsett vad det gällde. Jag tror att det då skulle vara annat ljud i skällorna.

Kylan fortsätter att friska upp tillvaron. Tycker som synd om de som måste var ute hela dagarna och jobba med händerna, dela ut post och tidningar, bygga och mura och allt vad man nu gör på sitt utomhusjobb. Ja, jag vet att det finns bra utomhus arbetskläder, men ändå. Jag kommer ihåg när jag i mitten av 80-talet jobbade åt dåvarande SJ under vinterhalvåret. Jag jobbade som "rallare". Bytte räls och slipers, spikade "järnvägsspik" skottade växlar och bangårdar. Det var kallt, friskt och hälsosamt. Det gick ju an så länge man höll sig i rörelse och fick ha tjockhandskarna på, men visst längtade man in i värmen i manskapsrummen/fiakrummen efter en stund ute i kylan och blåsten. I alla fall när det var en bra bit över -25.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.